Zo vind je supersnel de beste blog onderwerpen!

Het vinden van blog onderwerpen is niet altijd eenvoudig, zeker niet als je al een aanzienlijke tijd zakelijk aan het bloggen bent. Toch is het wel belangrijk om je zakelijke blog actief te houden en consistent te zijn. Gelukkig zijn er meerdere manieren die je kunt toepassen om weer een mooie lijst met goede blog onderwerpen te hebben.

Gebruik deze tips om blog onderwerpen te vinden

Heb je even geen inspiratie meer voor je blog onderwerpen? Vaak is het vinden van een onderwerp voldoende om direct de inspiratie te vinden om erover te schrijven. Het probleem is dan ook dat de inspiratie tot een stop kan komen als je compleet zonder onderwerpen zit. Wij geven je graag een aantal tips om de juiste blog onderwerpen te vinden.

1. Vraag het je netwerk

Voor veel bedrijven geldt dat er een goed netwerk kan worden aangesproken, bijvoorbeeld via LinkedIn, Facebook of Instagram. Vraag gewoon eens aan jouw netwerk wat mensen van jou willen weten. Welke informatie missen zij nog? Waarover zouden zij graag advies krijgen? Zijn er wellicht dingen onduidelijk die verduidelijkt kunnen worden met een informatief blog? Als je een goed netwerk hebt, dan kun je op deze manier relatief snel een hele lijst van blog onderwerpen verzamelen.

2. Gebruik Google Trends

Google Trends kun je gratis gebruiken en kan je zeker goede ideeën voor blog onderwerpen geven. Ga naar Google Trends en vul wat steekwoorden uit je sector in om te zien welke suggesties er tevoorschijn komen. Je ziet direct op welke zoekwoorden veel gezocht wordt, waardoor je ook meteen de juiste aandacht op SEO kunt leggen. Het is een makkelijke manier om actuele blog onderwerpen te vinden.

3. Kijk eens bij je concurrent

Laten we voorop stellen dat het in geen geval de bedoeling is om iets van je concurrent te kopiëren. Toch kun je je zeker wel laten inspireren door je concurrent. Heb je een concurrent die al erg lang actief is met zakelijk bloggen? Neem de blogtitels dan eens door en je zal merken dat je ineens zelf ook weer vol inspiratie zit. Nogmaals, neem geen titels van je concurrent over. Dit kan je duur komen te staan. Laat je vooral inspireren.

4. Volg het nieuws uit meerdere bronnen

Het lezen van nieuws werkt inspirerend. Daarbij helpt nieuws je direct om bij te blijven op het gebied van trends. Als jij de grotere nieuws websites goed bij houdt en regelmatig even het nieuws leest, dan kun je er veel inspiratie uit halen. Het zal je verbazen hoeveel nieuwsonderwerpen er voorbij komen die jou nieuwe blog onderwerpen bezorgen!

5. Bekijk je oudere blogs

Als je al langere tijd zakelijk aan het bloggen bent, dan heb je waarschijnlijk al veel onderwerpen behandeld. Loop alle onderwerpen nog eens na die je in het verleden hebt gebruikt voor je blogs. Vaak zitten er meerdere blog onderwerpen bij die wel een update kunnen gebruiken. Je kunt oudere content herschrijven en aanvullen, maar je kunt het ook gebruiken als basis voor een compleet nieuw blog.

Wij vinden de beste blog onderwerpen voor je

Soms is het gewoon erg lastig om blog onderwerpen te vinden. Daarnaast vinden veel bedrijven ook dat het zakelijk bloggen veel tijd kost. Je kunt het schrijven van je blogs ook uitbesteden aan ons. Wij gaan voor jou op zoek naar de beste blog onderwerpen en we schrijven de blogs direct voor je, zodat jij er geen tijd meer aan verliest. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.