14 Videoplatformen om je video te delen!

Video’s maken wordt steeds populairder. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je video’s goed bekeken worden en dit gaat niet vanzelf. Hiervoor moet je je video’s promoten. Door goede videocontent te maken en dit te delen op grote videoplatformen kun je een steeds groter publiek bereiken.

Veel marketingmanagers focussen zich op YouTube, maar wist je dat er nog 14 andere grote videoplatformen zijn? Wij delen ze!

De grootste videoplatformen

Wil jij je video’s delen op grote platformen, maar weet je niet goed welke dit zijn? Goed nieuws, want wij hebben de 15 grootste videoplatformen voor je opgespoord. Dit zijn de videoplatformen die interessant zijn om je video op te delen!

1. Youtube.com

Natuurlijk staat YouTube op de eerste plaats. Dit is dan ook wereldwijd het grootste videoplatform, opgericht op Valentijnsdag 2005.

2. Vimeo.com

Vimeo is wat minder bekend, maar bestaat toch al langer dan YouTube. Dit videplatform werd in 2004 opgericht. Alle video’s zijn geconverteerd naar H.264 voor HTML5-ondersteuning sinds de zomer van 2010.

3. Dailymotion.com

Dailymotion is een Frans videoplatform waar een internationaal publiek te vinden is. Dit videoplatform werd in maart 2005 opgericht en staat de gebruikers toe om videomateriaal gratis te publiceren.

4. Collegehumor.com

CollegeHumor is een website in het beheer van InterActiveCorp. Het bedrijf bestaat al sinds december 1999 en vindt de thuisbasis in New York. De videosite is er voor iedereen die wil genieten van leuke video’s én voor iedereen die zelf leuke filmpjes heeft om met de rest van de wereld te delen.

5. Screen.Yahoo.com

Yahoo heeft een eigen video-app die ontzettend populair is. Dit is Screen.Yahoo, onderdeel van het in 2013 opgerichte Yahoo View televisienetwerk. Het videoplatform is voor internationaal gebruik.

6. Vine.co

Vine kennen we natuurlijk vooral als de mobiele app van Twitter, opgericht in 2013, waarop korte video’s konden worden geüploade. Vine behoort nog steeds tot de 15 grootste videoplatformen, maar je kunt er sinds vorig jaar zelf geen video’s meer publiceren. Wel is het een ideale plek om inspiratie op te doen voor je eigen video’s.

7. Metacafe.com

Metacafe bestaat sinds juli 2003 en is nog altijd razend populair. De video sharing website is een goede plek om de leukste video’s te bekijken en je eigen video’s aan anderen te presenteren.

8. Flickr

Je kent Flickr natuurlijk als fotoplatform, maar wist je dat je hier ook video’s kunt uploaden?

9. Twitch.tv

Twitch werd geboren als spin-off in 2011 en maakt onderdeel uit van Amazon. Wie kent Amazon niet? Als je weet hoe groot Amazon is (en dat is belachelijk groot), dan kun je vast wel een inschatting maken van de impact van deze videosite. Met name voor het streamen van games is Twitch zeer geschikt!

10. Liveleak.com

Liveleak is wereldwijd goed bekend. De Britse video-uploadwebsite is speciaal opgericht om films te kunnen delen met elkaar. Je kunt hier dus ook je eigen videomateriaal presenteren. De website bestaat sinds oktober 2006.

11. Ustream.tv

Ustream bestaat ook al heel wat jaren. De videowebsite werd opgericht in 2006 en is door de jaren heen lekker door blijven groeien. Vandaag de dag heeft dit bedrijf, onderdeel van IBM, een kleine 200 medewerkers in dienst.

12. Break.com

Break is bijna het oudste videoplatform in deze lijst. Er is er maar eentje nog wat ouder. Het bedrijf werd namelijk door Defy Media opgericht in 1998 en dat is alweer 20 jaar geleden. De videowebsite werd opgericht onder de naam ‘Big-Boys’ en later is dit veranderd naar Break.

13. Veoh.com

Heb je een mooie korte film gemaakt en wil je die delen met de wereld? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van Veoh.

14. On.aol.com

On.aol.com is de website van AOL, de grootste internetonderneming van Amerika. Het bedrijf biedt meerdere diensten aan, waaronder ook een chatprogramma en een videodienst. Het bedrijf werd opgericht in het voorjaar van 1985 en is daarmee het oudste bedrijf in de lijst.

 

YouTube voor bedrijfsvideo’s

YouTube is én blijft toch wel het beste videoplatform voor video’s, zeker als het gaat om bedrijfs- en productvideo’s. Wil jij bedrijfsvideo’s op YouTube publiceren, maar kun of wil je deze niet zelf maken? Dan helpen wij je graag verder in onze YouTube training. Neem gerust ook eens een kijkje op ons YouTube-kanaal.