YouTube werkt aan nieuwe beheertools

YouTube wordt steeds vaker aangesproken door ondernemers. Niet alleen verschijnen er meer en meer bedrijfsvideo’s op het netwerk, maar er zijn ook veel bedrijven die ervoor kiezen om populaire vloggers in te schakelen voor het aanprijzen van hun producten of diensten. Een veel gehoorde klacht is wel dat reacties vaker een negatieve invloed hebben en hier gaat YouTube nu iets aan doen.

YouTube reacties makkelijker beheren

Er is nu een bètaversie in gebruik genomen door testers en hierin draait het allemaal om het beheren van reacties. Dit is vooral ook voor ondernemers ideaal. Veel bedrijven hebben bedrijfsfilmpjes en bedrijf gerelateerde video’s op YouTube staan en kunnen hierbij last krijgen van reacties van klanten die niet helemaal tevreden waren. Deze vaak vervelende reacties zijn natuurlijk ongewenst en ook lang niet altijd terecht. In de toekomst zou je de reacties beter moeten kunnen beheren.

Leuke YouTube reacties ‘belonen’

Er zal een optie worden toegevoegd die we ook bij Facebook zien. Hier kan je tegenwoordig aangeven met verschillende figuren wat je van een post vindt, waaronder het hartje voor ‘geweldig’. Dit hartje gaan we ook op YouTube terug zien. Je kunt het gebruiken om mee aan te geven dat je een reactie erg waardeert.

Moderators benoemen

Als ondernemer heb je het al druk genoeg. Hierdoor heb je lang niet altijd direct in de gaten dat er een vervelende reactie is geplaatst. Dit kan nare gevolgen hebben. Om dit te voorkomen komt er een mogelijkheid om in YouTube moderators te benoemen. Dit betekent dat je bekenden kunt aanmerken als moderator en deze personen hebben dan de bevoegdheid om nare reacties voor jou te verwijderen.

Reacties vastpinnen

Er wordt nog een functie toegevoegd die we al bij meerdere sociale netwerken voorbij zien komen. In Facebook kan je posts vastpinnen bovenaan je profiel en het ‘pinnen’ hoort natuurlijk ook helemaal bij Pinterest. In YouTube kun je straks leuke reacties ook vastpinnen, zodat deze bovenaan worden weergegeven. Zo kun je ook effectief voorkomen dat vervelende reacties bovenaan komen te staan.

Een slimme functie in YouTube

Je hebt straks de mogelijkheid om vervelende reacties vast te houden. Overigens is dit een functie die je zelf kan inschakelen of uitschakelen, afhankelijk van je voorkeur. Wanneer je deze slimme functie inschakelt, dan zal Google de reacties voor jou identificeren met behulp van algoritme. Je kunt dan reacties melden aan YouTube, verbergen en goedkeuren. Het systeem zal leren van jouw beoordelingen, waardoor deze steeds meer zelfstandig zal kunnen filteren.

Wanneer mogen we het verwachten?

De bèta wordt op dit moment getest, waardoor het nog niet voor iedereen beschikbaar is. Wanneer alles inderdaad blijkt te werken zoals het zou moeten, dan zullen de nieuwe tools voor iedereen beschikbaar worden gesteld. Natuurlijk houden we je op de hoogte!

Bedrijfsfilm op YouTube?

Wij bieden niet alleen effectieve YouTube trainingen, maar wij bieden je ook de mogelijkheid om een bedrijfsfilm te laten maken. Interesse? Neem dan gerust eens contact met ons op.