Social video: 3 belangrijke elementen

social video

Social video wordt steeds belangrijker. Video’s online publiceren en delen via social media behoort tot de belangrijkste activiteiten op het gebied van SEO. Je ondervindt er veel voordelen van. Denk aan meer naamsbekendheid, engagement en vindbaarheid. Er zijn veel redenen te noemen om je als bedrijf bezig te houden met social video in deze tijd. In 2018 wordt het alleen nog maar belangrijker om ook visuals, zoals social video’s, te creeren. Veel bedrijven die willen starten met social video vinden het toch best lastig om de video de juiste inhoud mee te geven.

Dit is de perfecte mix voor een social video

Het is altijd belangrijk om een social video zo dicht mogelijk bij jezelf te houden. Het is namelijk de bedoeling dat de kijker zich direct betrokken voelt. Dit doe je door te kiezen voor een persoonlijke benadering. Stel jezelf op zoals je dit ook in een face to face gesprek met iemand zou doen. Vervolgens kun je rekening houden met de 3 belangrijkste elementen die in een social video te vinden moeten zijn. Hieronder vind je de perfecte mix.

1. Heldere boodschap

Niets is zo belangrijk als het overbrengen van een heldere boodschap. Je maakt de video met een reden. Zorg ervoor dat het doel van je social video binnen een paar seconden al duidelijk wordt. Mensen die een video bekijken willen binnen een paar seconden weten of de video interessant genoeg is om te blijven kijken. Kom dus direct met de deur in huis vallen, zodat mensen weten of jouw social video de moeite waard is om helemaal af te kijken.

2. Decor en entertainment

Besteed ruime aandacht aan het decor. Het is goed om te proberen het decor aan te passen op het onderwerp. Ga je een social video over planten op kantoor maken? Zorg er dan voor dat er ook planten in beeld zijn, bijvoorbeeld. Het is niet altijd mogelijk om het onderwerp terug te laten komen in je decor. Zorg er dan voor dat het decor in elk geval prettig is om naar te kijken. In een goede omgeving voel jij je ook prettiger en presteer je beter. Dit is dan weer goed voor het stukje entertainment dat je in de social video moet verwerken. Houd het niet te statig en de strak allemaal. Meng er wat humor doorheen, zodat je ook een goede entertainmentwaarde realiseert.

3. Call to action

Sluit je social video altijd af met een sterke call to action. Vertel de kijker wat de volgende stap is. Verwijs de kijker naar een bestellink, naar een contactformulier of een aanmeldformulier voor je nieuwsbrief. Dit zijn natuurlijk slechts voorbeelden. Bedenk voor jezelf wat jij wilt dat de kijker gaat doen na het bekijken van de video. Wil je dat de kijker informatie aanvraagt? Stuur hier dan in de video op aan. Een goede call to action mag nooit ontbreken aan een social video.

Kunnen wij je helpen?

Vind je het toch nog lastig om een goede social video te maken? Wij hebben ervaring in het maken van bedrijfsfilmpjes, social video’s en andere visuals. Neem gerust eens contact met ons op. Wij helpen je graag verder.