Twitter gaat 140-teken limiet toch iets aanpassen!

Het is erdoor; Twitter gaat ervoor zorgen dat binnenkort links en afbeeldingen geen effect meer hebben op het aantal tekens in je tweet. Hiermee kunnen er dus meer tekens in een tweet. Eerder ging het gerucht dat Twitter naar 10.000 tekens zou gaan, maar dat ging niet door zei de CEO van Twitter.

Aanpassing twitter

Zoals we al een beetje lieten doorschemeren is niet iedereen even blij met deze aanpassing van Twitter. De 140 tekens zijn voor veel Twitteraars heilig. Het is immers het principe waar heel Twitter om draait, en waarin het zich ook duidelijk onderscheidt van andere social media. Aan de andere kant zijn er ook mensen die altijd teveel tijd kwijt zijn aan het puzzelen hoe je nu alles in 1 bericht moet proppen. Zij zijn dan weer blij met deze ontwikkeling.

Update van Twitter systemen

Jack Dorsey, de grote baas van Twitter, gaf een maand of vier geleden al duidelijk aan dat het de wens was om Twitter makkelijker te maken, zodat er nieuwe leden konden worden geworven. Dit bericht viel niet overal even goed, want hoeveel simpeler wil je het nog maken? Zo denken mensen erover die nooit moeite hebben om zich aan de limiet van 140 tekens te houden.

De mensen die hier wel moeite mee hebben, die zullen Twitter binnenkort daadwerkelijk als simpeler gaan ervaren. Mogelijk wordt de wijziging deze maand al doorgevoerd. Lukt dit niet, dan wordt het zeker begin volgende maand.

Wat wijzigt er precies?

Nu kost het je 24 tekens van de maximaal te gebruiken 140 tekens als je een foto aan je post wilt toevoegen. Een link kost je bijna evenveel, namelijk 23 tekens. Stel nu dat je én een foto én een link wilt verwerken in één post, dan ben je dus al bijna 35% van je tekens kwijt.

Dit gaat dus veranderen. Binnenkort mag je de links en foto’s ‘gratis’ plaatsen bij je post. Dit wil zeggen dat er geen tekens meer in rekening worden gebracht. Je mag een post van 140 tekens schrijven en hier kan je dan nog een foto en / of link aan toevoegen.

Uiteraard zullen we je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rondom Twitter!