Top 10 meest populaire skills op LinkedIn

LinkedIn is natuurlijk hét netwerk waarop werkzoekenden en werkgevers elkaar vinden. Wanneer je op zoek bent naar werk, dan zorg je ervoor dat je hard skills en soft skills goed duidelijk zijn op je profiel. Werkgevers en recruiters kijken namelijk vooral naar deze skills bij het selecteren van mogelijke kandidaten. Welke skills zijn nu het meest populair onder de werkgevers?

Wat zijn hard skills precies?

Laten we even bij het begin beginnen, want wat zijn hard skills precies? Hard skills worden ook wel ‘harde vaardigheden’ genoemd en zijn aantoonbaar. Dit betekent dat deze vaardigheden functioneel dan wel meetbaar zijn. Je kunt dus als het ware ‘hard maken’ dat je deze vaardigheden bezit. Laten we eens kijken naar de meest populaire hard skills waar werkgevers naar op zoek zijn op LinkedIn.

De top 10 meest populaire hard skills op LinkedIn

Werkgevers zoeken naar specifieke hard skills op LinkedIn om de juiste kandidaten te vinden. Op internationaal niveau zijn de volgende 10 hard skills op LinkedIn, volgens LinkedIn zelf, het meest populair:

 1. Blockchain
 2. Cloud computing
 3. Analytisch redeneren
 4. Kunstmatige intelligentie
 5. UX-ontwerp
 6. Bedrijfsanalyse
 7. Affiliate marketing
 8. Verkoop
 9. Wetenschappelijk computergebruik
 10. Videoproductie

Wat zijn soft skills precies?

Dan zijn er natuurlijk ook nog de soft skills, welke zeker ook aandacht krijgen van werkgevers. Wat zijn soft skills nu precies? Dit zijn eigenlijk de vaardigheden die niet direct meetbaar zijn. Het gaat hierbij om persoonlijke vaardigheden en sociale vaardigheden. Vaak gaat het om vaardigheden die gewoon in je zitten, dus eigenlijk horen bij je persoonlijkheid, en die binnen bepaalde functies voor je spreken.

De top 5 meest populaire soft skills op LinkedIn

LinkedIn heeft ook onderzocht welke soft skills nu het meest populair zijn onder de werkgevers. Wereldwijd zoeken werkgevers het meest naar de volgende 5 soft skills:

 1. Creativiteit
 2. Overtuiging
 3. Samenwerking
 4. Aanpassingsvermogen
 5. Emotionele intelligentie

Is jouw LinkedIn profiel goed ingericht?

LinkedIn geeft aan dat veel mensen goed gebruikmaken van de hard skills en de soft skills, maar geeft ook aan dat er erg veel leden zijn met een onvolledig profiel of een sterk verouderd profiel. Dit werkt natuurlijk niet in je voordeel. Het is belangrijk om je LinkedIn profiel compleet te maken en up-to-date te houden. Wil jij meer uit LinkedIn halen dan je op dit moment doet? Dan raden wij je onze LinkedIn training zeker aan! Uiteraard kunnen wij je ook helpen met het effectief inrichten van je LinkedIn profiel.