Tips om te werken tijdens het reizen

Je neemt je voor om alle tijd die je in het vliegtuig, in de trein of in de taxi zit optimaal te benutten. Je wilt veel werk verzetten en gaat dan ook vol goede moed op weg. Echter, als je aankomt op de plaats van bestemming blijkt dat je bijzonder weinig hebt gedaan. Herken je dit?

Dat kan beter!

Het is mogelijk om wel al je reistijd goed te benutten en lekker door te werken, zodat je je reis met een tevreden gevoel kan beëindigen. Met deze tips benut jij je reistijd optimaal.

1. Werken zonder wifi

We kunnen bijna niet meer zonder wifi, denken we. Het komt dan ook voor dat we niet kunnen werken zonder wifi, omdat we er vooraf geen rekening mee hadden gehouden dat dit mogelijk zou ontbreken tijdens de reis. Ga er dus vanuit dat er geen wifi aanwezig is en zorg voor alle benodigdheden om zonder wifi te kunnen werken.

2. Zorg voor een goede planning

Stel een goede planning op en houd je werkvolgorde aan. Probeer er met het opstellen van je taken ook rekening mee te houden dat je mogelijk niet erg veel werkruimte hebt.

3. Vroeg of juist laat instappen

Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk instapt als je met de trein reist. Je wilt immers niet de hele reis blijven staan en jezelf zo de kans ontnemen om te kunnen werken. Reis je met het vliegtuig? Stap dan zo laat mogelijk in. Je stoel is toch al gereserveerd en door laat in te stappen heb je geen last van een lange rij mensen voor je omdat iedereen de tassen in de boxen aan het opbergen is.

4. Beperk de afleiding

Zet je telefoon even zonder geluid, zodat je niet honderd meldingen van social media krijgt die je van je werk afhouden door je eigen nieuwsgierigheid. Probeer een stoel aan het gangpad te vermijden, want dan word je afgeleid door voorbijlopende mensen. Als je je zelf niet goed kan afsluiten van geluiden, breng dan oordoppen mee.

5. Plan pauze in

Wie werkt heeft pauze nodig, ook als je onderweg bent. Door pauze in te plannen zorg je ervoor dat je niet steeds tussendoor andere dingen gaat doen. Hier heb je immers je pauze voor.

Social media uitbesteden

Wil jij je helemaal niet meer laten afleiden door je social media? Je kunt natuurlijk ook je social media uitbesteden.