5 Tips voor meer interactie op social media

Ken je dat: je doet zo je best om goede posts te plaatsen en toch krijg je geen enkele respons? Zonde van je tijd en energie! Het kan ook anders. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden die je kunt toepassen als je meer interactie op social media wilt bereiken. Een goede manier is het inzetten van competities om meer respons te krijgen. Natuurlijk kun je hier alle kanten mee op.

Gebruik deze opties voor meer interactie op social media

Competities komen op social media in veel varianten voorbij. Het is vooral belangrijk dat jouw competitie echt opvalt. Er zijn aardig veel ‘like-share-comment’ acties om iets te winnen. Hiermee val je nauwelijks nog op. Het is dus tijd om het wat origineler aan te pakken. Wij geven je graag een paar leuke tips!

1. Feedback contest

Wedstrijden kunnen ook een uitstekende manier zijn om feedback over je producten of diensten te verzamelen. Vraag klanten op Facebook om na te denken over hun ervaring met jouw bedrijf en beloon vervolgens ten minste één persoon die dit heeft gedeeld.

2. Het beste nieuwe product

Wil je je assortiment uitbreiden met een nieuw product? Dan is het goed om je volgers mee te laten denken. Je kunt eens vragen naar wat zij nog missen in jouw assortiment, maar je kunt ook een aantal voorstellen doen en klanten laten kiezen. Vraag direct om een goede onderbouwing en kies uiteindelijk een winnaar. Deze winnaar kun je bijvoorbeeld belonen met het nieuwe product of een flinke korting hierop.

3. Onderschriftwedstrijden

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een eenvoudig, leuk wedstrijdidee, overweeg dan een onderschriftwedstrijd. Plaats gewoon een grappige of unieke foto om te delen op je Facebook-pagina. Vraag klanten vervolgens om hun ideeën voor grappige of interessante bijschriften te delen en beloon de beste.

4. Invuloefeningen

Je zou hetzelfde soort idee kunnen gebruiken, maar dan zonder dat er een foto voor nodig is, met een invulwedstrijd. Denk aan: “Mijn favoriete manier om mijn [product] te gebruiken, is…” Je krijgt gegarandeerd unieke antwoorden te zien. Het is aan jou om de beste te selecteren.

5. Opstel wedstrijden

Ken je het nog, het schrijven van een opstel op school? Tijd om even terug te duiken in het verleden! Je kunt namelijk meer creativiteit op lange termijn belonen via een opstelwedstrijd. Plaats de mogelijkheid op Facebook en zorg ervoor dat je een specifiek onderwerp en lengte voor het opstel beschrijft. Dan kun je mensen korte essays rechtstreeks op je pagina laten indienen of langere essays privé bij je laten indienen. Met deze opdracht vraag je je klanten om echt eens goed stil te staan bij jouw bedrijf en product. Hiermee versterk je direct ook je naamsbekendheid.

Zorg voor meer interactie op social media

Natuurlijk is het heel vervelend als je regelmatig post op social media en je krijgt totaal geen reactie. Je begint je dan al snel af te vragen of het allemaal wel de moeite waard is. Dat is het zeker! Misschien is het gewoon nodig om je aanpak iets anders in te richten, zoals met bovenstaande tips. Als jij meer interactie op social media wilt bereiken, dan helpen onze social media trainingen hier zeker ook bij. Meld je direct aan!