Tijd voor een nieuwe carrière? 8 Twitter-Tips!

Social media speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven, en dit zorgt ervoor dat ook steeds meer mensen via social media op zoek gaan naar een nieuwe baan. Via social media is het erg eenvoudig om in contact te komen met bedrijven en hier een baan te vinden.

Een nieuwe carrière via Twitter

Twitter kan uitstekend worden ingezet bij het vinden van een nieuwe baan, maar dan moet je wel je zaakjes op orde hebben. De volgende 8 Twitter tips helpen jou aan een nieuwe baan of aan een interessante carrière-switch. Zorg er natuurlijk voor dat je een compleet profiel hebt en een goede foto!

1. Zakelijk en privé combineren

Schrijf in de omschrijving op de eerste plaats natuurlijk wat je wensen en eisen voor een baan zijn, en stel je daarnaast voor in de vorm van steekwoorden. Presenteer je sterke punten van uit je zakelijke en je persoonlijke leven.

2. Een link plaatsen

Het is goed om een linkje naar je CV te plaatsen. Dit kun je doen via de link in je biografie of in een tweet. Een document kun je eenvoudig online via een website.

3. Je biografie

Zorg ervoor dat je Twitterbiografie volledig op orde is, zodat je jezelf heel duidelijk voorstelt, op de juiste wijze. Zeg iets over jezelf en meld duidelijk dat je op zoek bent naar een baan en naar wat voor soort functie.

4. Let op wat je schrijft

Het is belangrijk dat je goed oplet wat je schrijft. Je kunt tweets namelijk wel verwijderen van Twitter, maar niet van het net. Verkeerde tweets kunnen je eindeloos blijven achtervolgen. Het delen van teveel privéfoto’s kun je dus maar beter niet doen.

5. Zorg voor een goede naam

Hoeveel profielen zijn er op Twitter te vinden met ‘XXX’ of ‘Love’ erin verwerkt? Dat zijn er teveel en werkgevers vinden dit absoluut niet interessant. Probeer je eigen naam te gebruiken, eventueel in combinatie met een getal.

6. Wie schrijf je?

Als je ondernemingen wilt aanschrijven, dan is het goed om er maar één per keer te doen. Anderen kunnen zien wat je stuurt. Je komt niet goed over als je tien bedrijven in tien minuten aanschrijft, zeker niet als het om concurrerende bedrijven gaat. Twitter dus met regelmaat en kijk of je via een DM onder de aandacht kan komen.

7. Je profielfoto updaten

Besteed aandacht aan je profielfoto. Zorg dat je er goed en professioneel opstaat, en dat vooral ook je gezicht goed in beeld is.

8. Hashtag!

Wat is Twitter zonder hashtags? Gebruik de hashtag #jouwbaan #werkzoeken #vacature. Volg de tweets over deze woorden en reageer op woorden.

Tip: offshore veiligheidstraining

Heb je via Twitter een baan gevonden in de offshore / maritieme wereld? Dan is een HEUT training in Rotterdam een verplichte veiligheidstraining. In deze training leer je hoe je kunt ontsnappen uit een helicopter die te water is gekomen. HEUT staat voor: Helicopter Underwater Escape Training. Het is ook belangrijk om de FOET training te volgen om bij te blijven over de laatste survival technieken en medische kennis.

In de offshore wereld zijn veel momenteel veel vacatures. Volg deze bedrijven op Twitter en zorg ervoor dat je de juiste trainingen hebt gevolgd. Werkgevers zullen je hierdoor eerder aannemen.

Meer Twitter-tips?

Kan jij nog wel wat interessante en handige Twitter-tips gebruiken? Of ben je op zoek naar een baan en weet je niet goed hoe je Twitter moet gebruiken? Onze Twitter training is zeker iets voor jou! Meld je aan en krijg 1-op-1 advies!