6 Tips om sneller een baan te vinden

Als je het niet goed naar je zin hebt in je huidige baan, dan wordt het tijd voor iets nieuws. Natuurlijk wil je ook zo snel mogelijk een baan vinden als je werkloos op de bank zit. Toch is het tegenwoordig niet heel eenvoudig om een nieuwe baan te vinden.

Zo vind jij sneller de perfecte baan

Wil jij de weg naar een nieuwe baan aanzienlijk verkorten? Deze 6 tips helpen je verder!

1. Plaats je CV online

De CV is bijzonder belangrijk. Zorg ervoor dat deze perfect in orde is en dat al jouw bijzondere kenmerken en eigenschappen erin staan. Plaats deze vervolgens zo veel mogelijk online op banensites.

2. Kies voor een motivatiebrief

Een sollicitatiebrief is vaak toch wat standaard en het kan lastig zijn om hiermee op te vallen tussen al die andere sollicitatiebrieven. De motivatiebrief is de oplossing! Waarom wil jij voor dit bedrijf werken, en waarom ben jij een goede aanwinst voor het bedrijf? Veel ondernemingen stellen het bijzonder op prijs als zij een motivatiebrief ontvangen.

3. Wees zelfverzekerd!

Je communiceert niet alleen met woorden, maar met je hele lichaam. Let dan ook niet zo zeer op wat je zegt, maar vooral ook op hoe je je gedraagt, op de houding die je aanneemt en hoe je je opstelt. Kortom, zorg dat je 100% zelfverzekerd overkomt en niet alleen zelfverzekerd praat.

4. Vraag anderen om mee te denken

Gebruik al je social media accounts om te laten weten dat jij een nieuwe uitdaging zoekt. Vrienden, en vrienden van vrienden, kunnen je zo vacatures toesturen als zij iets interessants voor je tegenkomen. Ben je nog werkzaam bij een onderneming? Sluit deze dan uit van je posts, voordat je vroegtijdig ontslagen wordt.

5. Verwijder rariteiten op internet

Ondernemers zoeken vaak via Google naar informatie over hun kandidaten. Als zij hierbij vreemde teksten, foto’s of video’s van jou tegenkomen, dan is het eigenlijk al klaar met de pret. Zorg er dus voor dat dit niet kan gebeuren. Staat er vervelende info op een site waar jij geen invloed op hebt? Dien dan een verzoek tot verwijderen in, of vraag Google om de vermelding weg te halen.

6. Organiseer je social media

Recruiters zoeken natuurlijk ook uit hoe jouw leven eruit ziet. Zorg er daarom voor dat je social media netjes is ingericht, zonder teveel gekkigheid en zonder hinderlijke plaatjes en uitspraken. Presenteer je ook op social media als serieuze werkzoekende.

Alles uit social media halen

Je kan social media inzetten voor de meest uiteenlopende zaken. Wil jij weten hoe jij je social media zo succesvol mogelijk kan inrichten? Neem dan eens deel aan onze social media workshop.