Pinterest succesvol inzetten als ondernemer!

Pinterest heeft een behoorlijke boost gekregen door de coronacrisis. Voorheen groeide het kanaal wel, maar niet heel sterk. We zien nu dat Pinterest flink aan het groeien is en dat zorgt ervoor dat het ook een steeds interessanter kanaal voor ondernemers wordt. Wanneer Pinterest goed past bij jouw branche en je doelgroep, dan is het zeker aan te raden om er ook mee aan de slag te gaan.

Gebruik deze tips voor meer effect op Pinterest

Voor Pinterest geldt eigenlijk wat voor andere kanalen ook geldt: het kost tijd. Ben je een weekje bezig met Pinterest en levert het je niets op? Geef niet op! Succes bereik je niet binnen een week, zeker niet op social media. Het is belangrijk om door te zetten en geduld te hebben. Wij geven je graag 6 slimme tips om meer succes uit Pinterest te halen.

1. Link naar Pinterest op je website

Als je met Pinterest aan de slag gaat, dan is het belangrijk om dit goed kenbaar te maken. We raden je aan om een button op je website te plaatsen, gelinkt naar jouw zakelijke profiel op Pinterest. Een handig Pinterest icoontje op je website maakt het voor online bezoekers makkelijk – en dus interessant – om jouw Pinterest account te bezoeken en te gaan volgen.

2. Maak je fotomateriaal pinbaar

Het fotomateriaal op je site kan goed voor je werken. Uiteraard is het hiervoor wel belangrijk dat de afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn en ook interessant zijn voor je doelgroep. De afbeeldingen kunnen worden gepind, maar hier moet je wel zelf voor zorgen. Maak het fotomateriaal eenvoudig te pinnen en check regelmatig. Het is altijd goed om te blijven optimaliseren.

Hieronder zie je hoe ze op de website van DJS Hekwerken iedere foto hebben voorzien van een Pin logo.

3. Let goed op de Pinterest regels

Pinterest hanteert eigen regels waar je je aan moet houden. Lees de regels goed door, onthoud ze en zorg ervoor dat je je er netjes aan houdt. Wanneer je de regels overtreedt, dan heeft dit gevolgen. Let bijvoorbeeld extra goed op de Pinterest regels met betrekking tot het auteursrecht. Pinterest controleert vrij scherp op het naleven van de gestelde regels.

4. Vergroot eenvoudig je bereik

Je kunt vrij makkelijk je bereik op Pinterest vergroten door ervoor te zorgen dat mensen op jouw pins reageren. Motiveer iedereen om te reageren op jouw pins. Doen zij dit? Dan wordt dit getoond aan de mensen die hen volgen, waardoor je publiek in één klap een stuk breder wordt. Daar kun je goed gebruik van maken.

5. Stel handige categorieën in

Op Pinterest is het heel belangrijk dat je het overzichtelijk houdt. De producten die je aanbiedt moeten overzichtelijk worden geplaatst. Je kunt dit heel eenvoudig realiseren door gebruik te maken van diverse categorieën. Overzicht houden is heel belangrijk en op Pinterest relatief makkelijk te realiseren met de categorieën en boards.

6. Personen aan je albums toevoegen

Op Pinterest is het mogelijk om personen aan je albums toe te voegen. Dit betekent dat mensen ook fotomateriaal kunnen delen in jouw album, waardoor er meer interactie ontstaat. Dit levert jou voordelen op. Kies de mensen die je aan albums toevoegt wel altijd bewust om vervelende situaties te voorkomen.

Volg eens een Pinterest training

Pinterest blijft doorgroeien. Als je er nog niet mee bent begonnen, dan is nu misschien wel het moment om een start te maken. Weet je niet precies hoe? Je kunt bij ons altijd een Pinterest training volgen. Wij helpen je graag verder.