Meer succes op Pinterest? 5 tips!

Pinterest is een sociaal kanaal dat bedrijven niet over het hoofd mogen zien. Dit netwerk biedt namelijk ook unieke mogelijkheden om meer succes voor je bedrijf te bereiken.  Het is dan wel belangrijk dat je er op een effectieve manier mee omgaat.

Tips voor Pinterest

Wil jij meer succes voor je bedrijf uit Pinterest halen? Dan helpen wij je graag op weg. Hieronder delen we 5 interessante tips voor je zodat je meer voordeel uit Pinterest kunt halen voor je onderneming.

1. Deel je inhoud

Of je nu je laatste blogbericht, video of e-book gebruikt, door jouw inhoud vast te zetten, ben jij de expert in jouw vakgebied en krijg je aandacht van consumenten die geïnteresseerd zijn in jouw service of product. Als je een artikel van je website vastzet, dan maak je een koppeling naar dat artikel.

Je haalt niet alleen meer verkeer naar je website, maar je creëert ook een bron voor iedereen die jouw onderwerp onderzoekt. Als je jouw Pinterest-boards initieel instelt, groepeer je de pins op basis van het onderwerp. Dit maakt het gemakkelijk voor iedereen die dat specifieke zoekwoord doorzoekt om jouw inhoud te vinden.

2. Maak leuke en unieke borden

Creëer boards die niet alleen specifiek voor jouw niche zijn, maar die ook leuk, aantrekkelijk en uniek voor je bedrijf. Als je een lokaal bedrijf bent, dan ontwerp je een bord dat jouw favoriete restaurants, leveranciers en te bezoeken plaatsen deelt.

Als je een nationaal merk bent, deel dan infographics op basis van recente marktstatistieken, foto’s met een citaat uit je meest recente blogbericht of een afbeelding met een belangrijke statistieken van jouw bedrijf.

3. Gebruik de Pin-It-knop

Gebruik de Pinterest-pin-it-knop om snel je laatste blog-, video- of productupdate te vinden. Met elke “pin” maak je een directe link naar de inhoud. Het is ook een eenvoudige manier om content te beheren die snel door je volgers kan worden gedeeld. Als je jouw eigen inhoud pint, vergeet dan niet op ‘bewerken’ te klikken nadat je het item hebt vastgezet.

Vergeet ook niet een beschrijving toe te voegen met een directe link naar het artikel, de foto of een video. Gebruik je materiaal dat niet van jouzelf is? Vermeld dan ook altijd de bron.

4. Voeg de Pinterest-knop toe aan je website

Pinterest biedt twee hulpmiddelen waarmee lezers hun inhoud gemakkelijk kunnen delen en met jou kunnen verbinden op Pinterest. De knoppen “Pin It” en “Follow Me on Pinterest” kunnen zowel aan jouw website als aan je blog worden toegevoegd. Deze buttons maken alles een stuk makkelijker en dat zorgt weer voor meer respons.

5. Promoot opkomende producten

Als je extra verkeer naar je website of blog wilt genereren, kan het toevoegen van pins met betrekking tot aanstaande producten opwinding creëren en het bewustzijn vergroten. Deel links naar je promovideo of artikel waarin de uitrol wordt aangekondigd. Nieuwe producten zijn natuurlijk ook ideaal om te combineren met een leuke actie of een wedstrijd. Ook hier leent Pinterest zich uitstekend voor.

Volg een Pinterest training

Wil je meer tips, ideeën, adviezen én meer inzicht in hoe Pinterest jouw bedrijf ook succes op kan leveren? Dan is een Pinterest training echt iets voor jou!