11 Zakelijke Pinterest tips

Veel ondernemers maken nog geen gebruik van Pinterest omdat ze niet precies weten hoe ze het medium kunnen inzetten. Pinterest is het jongste en snelst groeiende sociale netwerk ter wereld en wordt al door ruim 24 miljoen mensen wereldwijd gebruikt. Voor sommige ondernemers is het interessant om nu met Pinterest aan de slag te gaan. Hieronder staan 11 zakelijke Pinterest tips.
pinterest zakelijk

Moet ieder bedrijf Pinterest gebruiken?

Nee, wat mij betreft niet. Pinterest wordt momenteel nog niet massaal gebruikt in Nederland, maar dat zou ik de loop van dit jaar snel kunnen veranderen. Pinterest is een medium om een kijkje achter de schermen te geven binnen je bedrijf en niet zozeer om direct producten op te verkopen. Heb je echter een webshop, dan is het wel raadzaam om nu een Pinterest account aan te maken.

Zakelijk gebruik Pinterest tips

Hieronder staan elf tips om Pinterest zakelijk te gaan gebruiken.

Tip 1: Zorg dat je afbeeldingen pinbaar zijn

Zorg ervoor dat alle afbeeldingen op je site makkelijk te pinnen zijn. Controleer de techniek achter je site en optimaliseer dit eventueel.
pin it icoontje

Tip 2: Plaats een Pinterest follow knop op je site

Voeg bij je andere social media icoontjes een ook Pinterest icoontje toe zodat mensen direct naar jouw profiel op Pinterest kunnen.

Tip 3: Maak categorieën voor producten

Zorg ervoor dat je je producten overzichtelijk plaatst op Pinterest. Maak verschillende board en categorieën. Dit maakt het zoeken makkelijker.

Tip 4: Promoot niet alleen producten

Promoot ook andere dingen dan alleen je producten. Maak een mix van sfeerbeelden, hier houden gebruikers van Pinterest van.

Tip 5: Volg andere grote merken

Volg andere grote merken / concurrenten en reageer af en toe op hun pins. Op die manier komt jouw account ook langs bij hun volgers.

Tip 6: Gebruik voldoende keywords en # (hastags)

Zo maak je het mogelijk om sneller en makkelijker gevonden te worden door de gebruikers van Pinterest (en ook Google).

Tip 7: Voeg altijd een link toe aan je afbeelding

Wanneer je een relevante link kunt toevoegen aan je afbeelding dan raad ik je zeker aan om dit te doen. Laat mensen doorklikken naar jouw webshop.
foto op pinterest

Tip 8: Zorg voor goede kwaliteit foto

Zorg er altijd voor dat de foto’s van goede kwaliteit zijn. Dit geeft een professionele indruk op je volgers en niemand zit te wachten op wazige kleine foto’s.

Tip 9: Motiveer mensen om te reageren

Zodra mensen reageren zien hun volgers dat ook en vergroot je dus het bereik van je pins op Pinterest.

Tip 10: Voeg mensen toe aan je album en laat hun ook foto’s delen

Mensen kunnen op die manier hun ideeën en foto’s delen met jou en je volgers. Let wel op dat er geen misbruik van wordt gemaakt.

Tip 11: Houd je aan de regels van Pinterest

Zorg dat je je aan de regels van Pinterest houdt en dat je geen misbruik gaat maken van iemands auteursrecht.

Pinterest handleiding

Mocht je aan de slag willen met Pinterest dan kun je hier gratis Dé handleiding om te starten met Pinterest downloaden. Vond je dit artikel interessant? Deel het dan met je vrienden!