SocialRecap: Vrouwendag, Storing en Duncan

Op social media gebeurd er ontzettend veel. Zo ook weer afgelopen weken! In deze SocialRecap lees je de meest bijzondere, leuke en informerende nieuwtjes op en over social media. Zo lees je over de inhakers op vrouwendag, is het internet jarig en is de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival een bekende van ons. Benieuwd geworden? Lees dan gauw deze SocialRecap verder!

Hoera, het internet is 30 jaar!

Wie blaast de kaarsjes uit? Het internet is namelijk op 12 maart 30 jarig oud geworden. Het is een bijzondere verjaardag, want specifiek het world wide web (www.) werd jarig. In maart 1989 werd de eerste stap naar het world wide web gezet. Brit Tim Berners-Lee had het idee om computers op een nieuwe manier aan elkaar te koppelen, zodat informatie makkelijker beschikbaar werd.

Een grote vergaarbak van informatie, dat zag Berners-Lee voor zich. De verzameling van alle menselijke kennis, een digitale ruimte waarin alles met alles is verbonden en waarin alle documenten en bestanden naar elkaar doorverwijzen. Die grote vergaarbak heeft inmiddels al zo’n vier miljard gebruikers en  ongeveer 1,5 miljard websites. De dertigste verjaardag werd gevierd bij CERN en is natuurlijk via het world wide web gewoon te volgen!

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag wordt inmiddels ieder jaar gehouden op 8 maart om de economische, politieke en culturele prestaties van vrouwen te vieren. De basis voor deze dag werd in 1908 gelegd in New York, namelijk de eerste staking door vrouwen, gericht tegen slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Dit bleek uiteindelijk het prille begin van de strijd voor de vrouwenemancipatie.

Zoals we inmiddels gewend zijn reageert ook het internet en social media op deze dag. Hieronder een aantal van de leukste inhakers en tweets!

Duncan op het Eurovisiesongfestival

Afgelopen week is de Nederlandse inzending van het Eurovisiesongfestival bekendgemaakt. Duncan Laurens gaat ons vertegenwoordigen met het nummer ‘Arcade’.  Duncan is vocale coach bij het bedrijf Vocal Center in Amsterdam. In 2017 en 2018 hebben wij Vocal Center geadviseerd en gecoacht bij het optimaal inzetten van hun social media. Duncan heeft toen ook deelgenomen aan de training. Wij wensen Duncan heel erg veel succes en hopen dat hij zijn social media goed gaat inzetten! 😉

Wereldwijde storing Facebook, Instagram en Whatsapp

Facebook, Instagram en WhatsApp waren 13 maart voor veel mensen even onbereikbaar. Volgens een foutmelding zou Facebook tijdelijk offline zijn voor gepland onderhoud. Ook Instagram en WhatsApp, die onder de vleugels van moederbedrijf Facebook zitten, weigerde de pagina’s te laden. Gelukkig werd de storing om 23:00 uur verholpen, waardoor iedereen weer met een gerust hart zijn tijdlijn en appjes kon bekijken. Uiteindelijk heeft de storing 7 uur geduurd!

Quote van de week

”Als je eigen personeel de bedrijfsposts niet eens liket, zijn de posts dan wel goed?”