Wat is het slechtste moment voor posten op YouTube?

YouTube mag zich rekenen tot de grootste sociale kanalen. Het is natuurlijk hét videokanaal en het sociale kanaal heeft er – zeker sinds de coronapandemie – veel fans bij gekregen. Voor bedrijven is het dan ook een perfect kanaal om gebruik van te maken. Wel is het belangrijk dat je dan goed weet wanneer je moet posten en vooral ook wanneer niet. Je wilt namelijk niet dat jouw video bedolven raakt onder tal van video’s van andere bedrijven. Wil je een optimaal resultaat halen, dan moet je weten wanneer je wel en niet op YouTube moet publiceren. Wij vertellen je hier graag meer over.

Welke dagen zijn het best / slechtst voor posten op YouTube?

Laten we beginnen bij de dagen, want dat zorgt al voor een betere selectie van wanneer jij het best kunt publiceren op YouTube. De beste dagen om videomateriaal toe te voegen aan dit netwerk zijn donderdag en vrijdag, dus vlak voor het weekend. Maandag is de minst populaire dag en ook dinsdag en woensdag zijn niet ideaal volgens de meeste marketeers. In de regel geldt: hoe dichter bij het weekend, hoe beter.

Welke tijden zijn het minst geschikt voor posten op YouTube?

Het is in geen geval verstandig om in de late avond of in de nacht te publiceren op YouTube. De meeste marketeers geven aan dat posten tussen 21.00 uur en 06.00 uur niet aan te raden is. Daarnaast zijn veel marketeers ook geen fan van publiceren in de vroege ochtend. Minder dan 1 op de 5 marketeers geeft aan dat het juist wel aan te raden is om tussen 06.00 en 12.00 uur te posten op YouTube.

Wanneer moet je dan wel publiceren op YouTube?

Marketeers zijn natuurlijk dé professionals die alle tijdblokken al eens hebben geprobeerd. Ze hebben er eindeloos mee geëxperimenteerd om de beste tijden te vinden. Toch delen ze niet allemaal dezelfde mening als het gaat om de beste tijd om te publiceren op YouTube. Het is dan ook zo dat dit deels afhankelijk is van de specifieke doelgroep.

  • 19 procent van de marketeers geeft aan dat tussen 12.00 en 15.00 uur de beste tijd is
  • 23 procent vindt dat de beste tijd ligt tussen 15.00 en 18.00 uur
  • 31 procent is van mening dat tussen 18.00 en 21.00 uur de beste tijd is

Hoe vaak moet je publiceren op YouTube?

Dan is het natuurlijk ook nog de vraag hoe vaak je moet publiceren op YouTube om echt indruk te maken. Wat dit betreft is YouTube anders dan bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Instagram, waar marketeers vaak dagelijks (vaker) posten. De meeste marketeers geven aan dat zij tussen de 4 en 6 keer per week posten. Het gaat dan natuurlijk wel om marketeers die dagelijks bezig zijn met het maken van social media (video) content. Hierbij geven de marketeers aan dat het vooral gaan om kortstondige inhoud. Velen zijn er dan ook van overtuigd dat korte video’s beter presteren dan lange video’s.

Ben jij nog niet actief op YouTube?

YouTube groeit steeds verder door. Bedrijven kunnen hier zeker hun voordeel mee doen. Toch zijn zeker nog niet alle bedrijven actief op YouTube. Binnen de social media strategie wordt YouTube gemakkelijk vergeten. Zonde, want zo laat je kansen liggen. Wil jij wel actief worden op YouTube, maar weet je niet goed hoe het werkt of waar je moet beginnen? Volg dan eens een YouTube training bij ons.