YouTube zorgt voor meer directe winkelopties voor video

Dat YouTube een belangrijk platform is, dat wisten we natuurlijk al. We zien de trend van video groeien en YouTube is natuurlijk hét videoplatform onder de sociale kanalen. Het is dan ook niet vreemd dat het videokanaal gestaag doorgroeit. Zeker tijdens de pandemie hebben veel meer mensen ineens de waarde van YouTube ontdekt, ook als het om shoppen gaat. YouTube zorgt daarom voor steeds meer directe winkelopties voor video.

Grote verwachte groei van de e-commerce retailmarkt

Volgens Google gebruikt meer dan de helft van de shoppers, namelijk 55 procent, online video’s tijdens het winkelen, zowel online als offline. Bovendien zegt 50 procent van de shoppers dat online video’s hen helpen bij het kiezen van het specifieke merk of product dat ze willen kopen. YouTube video’s worden steeds vaker bekeken om aankoopbeslissingen te nemen. Hier komt bij dat voorspeld wordt dat de e-commerce retailmarkt tegen 2025 zal groeien naar maar liefst 2,8 biljoen dollar, voorspeld door Bloomberg Intelligence. YouTube haakt goed op deze trends in door steeds meer nieuwe mogelijkheden aan het platform toe te voegen.

Actieve focus op shopping trends

YouTube zag al snel wat de pandemie met het winkelgedrag van de gemiddelde consument zou doen. Hierop werd direct besloten om een zogenaamde merchandise ‘plank’ voor productkoppelingen toe te voegen. Hierdoor konden makers merkproducten onder clips weergeven. Daarnaast kwamen er ook ‘merch-waarschuwingen’ voor livestreams, evenals AR-try-ons voor make-up tutorials en verschillende advertentie gestuurde tools. YouTube heeft al meerdere malen laten weten vooral te willen zorgen voor meer mogelijkheden voor marketeers. Het kanaal laat de laatste tijd zien zich aan deze belofte te houden. Er verschijnen steeds meer directe winkelopties voor video.

Meer direct winkelen op YouTube

YouTube heeft gezorgd voor een proces waarbij makers de mogelijkheid hebben om specifieke producten, die in hun inhoud worden genoemd of getoond, rechtstreeks in hun video’s te taggen. Het doel hiervan is om meer direct winkelen op YouTube zelf aan te moedigen, in plaats van kijkers ergens anders heen te ‘lokken’. Meer specifiek kunnen kijkers eenvoudig op elk product tikken dat ze in een clip zien voor meer details.

Meer opties om consumenten online te bereiken

YouTube biedt meer mogelijkheden om producten daadwerkelijk op een scherm aan te prijzen. De chief executive officer van YouTube, Sundar Pichai, gaf eerder al aan dat er een sterke toename van tutorials en unboxing-video’s te zien is op YouTube. Hierbij gaf hij aan dat de optie waarbij producten worden aangeprezen op het scherm een onbenutte winkeloptie zijn. Mensen besteden in deze tijd meer tijd aan het browsen op hun toestellen dan aan het winkelen in fysieke winkels. YouTube zorgt ervoor dat makers nu meer creatieve vrijheid hebben om hun producten in de inhoud op te nemen. Geïntegreerde productvermeldingen voor video bieden kansen voor het leggen van contact tussen maker en consument.

YouTube blijft bovenaan staan bij influencers

Ook niet onbelangrijk is de activiteit van influencers en de platformen die zij daarvoor kiezen. YouTube is favoriet volgens een onderzoek van Takumi. Maar liefst 27 procent van de actieve influencers is (ook) actief op YouTube. De consument blijkt hier ook de voorkeur aan te geven. Maar liefst 28 procent van de ondervraagde consumenten geeft de voorkeur aan het bekijken van influencer content op YouTube. Instagram staat met 22 procent op de tweede plek en de derde plek wordt door TikTok ingenomen, met 15 procent.

Videocontent is onmisbaar voor bedrijven

Video krijgt meer en meer aandacht. Het is voor bedrijven dan ook een absolute must om aan de slag te gaan met videocontent. Natuurlijk helpen wij je hier graag bij. Wij hebben alle nodige apparatuur, inclusief een green screen, in huis voor het maken van professioneel videomateriaal. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.