5 Tools voor Instagram marketeers

Instagram marketeers willen natuurlijk de best mogelijke inhoud creëren voor dit sociale kanaal. Het creëren van interessante, pakkende en succesvolle inhoud kost veel tijd. Het is dan ook zo dat je de ene dag eenvoudigweg veel meer inspiratie hebt dan de andere dag. Daarnaast is het voor Instagram marketeers belangrijk om zo goed en zo snel mogelijk in te spelen op trends wanneer deze relevant zijn. Gelukkig zijn er goede tools die Instagram marketeers kunnen gebruiken om hun productiviteit te boosten.

Deze tools wil jij als Instagram marketeer hebben!

Tegenwoordig draait alles om het hebben van – en het werken met – de juiste tools. Dit geldt zeker ook voor Instagram marketeers. Zij kunnen veel tijd besparen door te werken met de juiste Instagram tools. Wij stellen 5 tools aan je voor die jij echt wilt hebben!

1. Vind de juiste hashtags met All Hashtags

All Hashtags is een tool waarmee je hashtags kunt vinden en maken die relevant zijn voor je inhoud. De oplossing heeft ook een analysetool om je te laten zien hoe goed je hashtags presteren. All Hashtags is een gratis tool om te gebruiken, dus er is geen investering nodig om te profiteren van de voordelen.

2. Praktische analysetool Squarelovin

Squarelovin biedt een analysetool voor Instagram, met een maandelijkse analyse en een handige Instagram postgeschiedenis, inclusief statistieken. Dit is een geweldig hulpmiddel als je op zoek bent naar meer diepgaande analyses, het bijhouden van je betrokkenheidspercentage en hoe je berichten presteren. Daarnaast kun je de tool prima gebruiken voor een hashtag-onderzoek. Je kunt je bij deze tool aanmelden voor een gratis account.

3. Slim plannen met de tool Later

Later is een praktische planningstool voor Instagram. Met Later kun je Instagram berichten plannen en analyseren. Maak een esthetische feed met slepen en neerzetten. Later heeft ook autopublish voor zakelijke accounts, wat superhandig is als je echt goed tijd wilt besparen. Je kunt Later gratis gebruiken voor maximaal 30 berichten per maand en je kunt een betaald abonnement aanpassen aan je behoeften. Voor iedere Instagram marketeer dus een prima oplossing.

 

4. Gratis ontwerpen met Canva

De Canva tool is een gratis ontwerp app tool met Instagram Stories en Instagram postsjablonen, formaat wijzigen en branding. Het fijne van deze tool is wel dat je de meest indrukwekkende posts kunt ontwerpen zonder dat je er daadwerkelijk ontwerpervaring voor nodig hebt. De tool maakt het makkelijk om iets unieks neer te zetten in relatief korte tijd.

5. Inhoud zoeken en vinden met Feedly

Feedly is een geweldige tool om snel en gemakkelijk inhoud met betrekking tot jouw branche te zoeken en te vinden, allemaal op één platform. Je kunt informatie waarin je geïnteresseerd bent ordenen, lezen en delen. Je kunt de tool daarnaast gebruiken om updates over elk onderwerp te bekijken. Feedly heeft een gratis maandelijks abonnement waarmee je tot 100 inhoudsbronnen kunt gebruiken. Er zijn ook Pro-abonnementen die in prijs variëren.

Meer inspiratie nodig voor Instagram posts?

Als Instagram marketeer ben je natuurlijk altijd op zoek naar de beste ideeën voor jouw toekomstige posts. Zelfs de meest ervaren Instagram marketeer zit wel eens zonder inspiratie. Hier hebben wij een goede oplossing voor! Je kunt namelijk gebruik maken van ons boek, 101 posts voor op social media, waarin je eindeloos veel inspiratie vindt. Daar kom je zeker het hele jaar mee door! Je kunt het boek hier online bestellen. Wil je meer weten over Instagram? Volg dan een Instagram training. Heb je geen zin om alles bij te houden? Je kunt ook je social media uitbesteden.