Pokémon Go: Wat jij moet weten!

Het zal je vast niet ontgaan zijn; Pokémon Go is een internationale rage die in zeer korte tijd bijzonder populair is geworden. Overal ter wereld vermaken jong en oud zich met Pokémon Go, maar wat is het nu eigenlijk?

Wat is Pokémon Go precies?

Pokémon Go is een augmented reality game speciaal ontwikkeld voor de smartphone, door Nintendo. Dit spel stuurt je de straat op, letterlijk. Pokémon Go is een opvallende game, vooral omdat het niet te vergelijken is met andere spellen die gemaakt werden met Pokémon in de hoofdrol. Daarnaast is het zo dat Nintendo bijzonder lang niets van zich heeft laten horen als het gaat om games voor op de smartphone. Het feit dat Nintendo wel veel fans heeft, wereldwijd, heeft er natuurlijk ook voor gezorgd dat het spel in één klap bijzonder populair is.

Pokémon Go cijfers

Pokémon Go is officieel nog niet uit in Nederland. De Amerikanen bieden ons daarom beter inzicht in de statistieken en cijfertjes als het om de app gaat. Alleen al in Amerika is Pokémon Go ruim 8 miljoen keer gedownload. Dit betekent dat Nintendo dagelijks ruim 1,6 miljoen dollar verdient aan Pokémon Go. Let wel, het gaat hier dus uitsluitend om de statistieken uit Amerika!

Pokémon Go breekt daarmee alle records. Professionals beweren dat dit het zogenaamde ‘tweede leven’ voor Nintendo zal betekenen, dat toch een beetje ‘uitgestorven’ leek de laatste jaren. Daarnaast wordt er geloofd dat Pokémon Go de introductie van augmented reality een enorme boost zal geven.

Hoe werkt het spel?

Met Pokémon Go kan je niet lekker relaxt op de bank blijven zitten. Het is namelijk de bedoeling dat je buiten Pokémon-figuren gaat zoeken. De figuren kunnen overal te vinden zijn. Je moet je omgeving bekijken via het scherm van je smartphone en zo op zoek gaan naar de figuren. Als je er eentje hebt gespot, dan moet je deze vangen.

Ze kunnen gewoon op de stoep staan, in parken, speeltuinen en op pleinen en terrassen, maar ze kunnen zich ook in uitgaansgelegenheden, dierentuinen en zelfs op privé terreinen bevinden. Het is soms dus behoorlijk zoeken om ze te vinden, en daarnaast kan het zijn dat je ergens entree moet betalen voordat je je Pokémon kan gaan vangen.

Download Pokémon Go

Pokémon Go is in Nederland nog niet te vinden in de App Store of PlayStore, maar je kan het wel al downloaden via de APK files. Kan jij niet wachten om te starten met Pokémon Go? Hier kan je het iOS en Android stappenplan vinden om Pokémon Go te downloaden.

Binnenkort gaan wij een video maken over Pokémon Go, dus abonneer je op ons YouTube kanaal!