5 Plugins die je zakelijke blog nodig heeft

Zakelijk bloggen is natuurlijk heel belangrijk in deze tijd. Je zakelijke website heeft steeds verse content van hoge waarde nodig om interessant te blijven. Als je een zakelijk blog in WordPress hebt, dan kun je het jezelf een stuk makkelijker maken als je de juiste plugins gebruikt.

Dit zijn de beste WordPress plugins voor je blog

Er zijn eindeloos veel plugins, maar deze zijn natuurlijk lang niet allemaal interessant voor je zakelijke website. Een zakelijk blog heeft wel een aantal zaken nodig om goed succesvol te zijn. Wij hebben de 5 belangrijkste WordPress plugins voor je zakelijke blog voor je opgezocht.

1. Leadpages

Na verloop van tijd krijg je – als het goed is – vaste lezers van je blogs. Het is natuurlijk de bedoeling dat deze personen op je maillijst komen te staan. Hier kan de plugin Leadpages je bij helpen. Deze plugin zorgt er namelijk voor dat je heel makkelijk aanmeldboxen kunt maken, zodat mensen zich makkelijk kunnen inschrijven voor je digitale nieuwsbrief, bijvoorbeeld.

2. Yoast WordPress SEO

Het is heel belangrijk om tijdens het schrijven van je zakelijke blogs goed rekening te houden met SEO. Dit is niet heel eenvoudig als je zelf overal rekening mee moet houden. De Yoast WordPress SEO plugin helpt je hierbij. Onder de tekst krijg je een overzicht te zien van de belangrijkste SEO-punten. Hieraan kun je zien of je direct al helemaal goed zit als het om SEO gaat, of dat het beter is om nog enkele puntjes te wijzigen.

3. Google Analytics

Inzicht in de groei- en bezoekersinformatie is handig. Je wilt natuurlijk blijven groeien en om dit goed te kunnen doen heb je inzicht nodig. Je kunt hiervoor de gratis plugin van Google Analytics downloaden voor je zakelijke blogs. Het kost je niets en je krijgt er veel waardevolle informatie voor terug.

4. Facebook featured image and open graph meta-tags

Een behoorlijk lange titel voor een relatief kleine plugin. Toch is dit wel een handige plugin om te hebben voor je zakelijke blogs. Deze zorgt er namelijk voor dat afbeeldingen op Facebook automatisch worden opgemaakt op het moment dat je je zakelijke blog deelt. De plugin werkt volledig zelfstandig, dus je hoeft deze alleen maar te downloaden en te activeren. De rest gaat helemaal vanzelf.

5. Askimet

Het laatste waar je op zit te wachten is spam in de reacties. Het is bijna niet te doen om dit zelf allemaal onder controle te houden en je wilt niet dat lezers van je zakelijke blogs spamreacties zien staan. Askimet is de beste WordPress plugin om spamreacties te voorkomen. Het werkt allemaal vanzelf, dus je hebt er geen omkijken naar.

Zakelijk bloggen uitbesteden?

Zakelijk bloggen is tegenwoordig minstens zo belangrijk als adverteren. Heb jij wel een zakelijk blog, maar vind je het lastig om deze goed bij te houden? Of heb je nog geen actief zakelijk blog, maar wil je deze wel graag hebben zonder dat je zelf het schrijfwerk op je moet nemen? Dan kun je het schrijven van je zakelijke blogs uitbesteden aan ons!