Pinterest voor zzp’ers: 5 tips voor meer zichtbaarheid

Pinterest is goed aan het groeien wereldwijd. Het sociale netwerk is niet nieuw, maar wordt wel door veel mensen nu pas ontdekt. Hierdoor zien we ineens een enorme groei en dat betekent dat Pinterest ook voor ondernemers steeds interessanter wordt. Zeker ook ZZP’ers kunnen veel voordeel halen uit het gebruik van Pinterest. In dit artikel geven we je 5 tips die je direct kunt toepassen!

Handige Pinterest tips voor zelfstandigen

Als ZZP’er ben je zelf verantwoordelijk voor je promotie, ook op social media. Je kunt zeker voordeel halen uit het gebruik van Pinterest, maar dan is het wel belangrijk dat je aandacht besteed aan een aantal zaken. Wij geven je daarom graag een aantal Pinterest tips. Wil je meer weten over Pinterest? Dan kun je ook een Pinterest training volgen.

1. Volg de grotere merken

ZZP’ers worden gezien als klein, maar ZZP’ers kunnen heel groot worden. Om te groeien kun je goed gebruik maken van de beste voorbeelden. Zoek dus een aantal grote, populaire en succesvolle merken uit jouw branche en volg hen op Pinterest. Kijk goed hoe zij het doen en leer ervan. Uiteraard hoeven we er niet bij te zeggen dat knip- en plakwerk niet de bedoeling is. Laat je inspireren!

2. Focus je niet alleen op jouw producten

Het is belangrijk om je niet voor 100 procent op jouw producten of diensten te focussen. Dit kan mensen zelfs gaan storen, dus het is vooral aan te raden om je ook op andere zaken te focussen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van mooie sfeerbeelden van je werk. Dat is ook reclame voor jou, maar dan op een subtiele en aantrekkelijke wijze.

3. Kies voor hoogwaardig beeldmateriaal

Plaats nooit beeldmateriaal van slechte kwaliteit. Dit stoort mensen en het komt je geloofwaardigheid niet ten goede. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van kwalitatief hoogwaardige, scherpe en aantrekkelijke foto’s. Dát is wat mensen willen zien op Pinterest. Je kunt Pinterest goed zien als een social shopping center. Je moet je producten verkopen en dat doe je alleen door met hoge kwaliteit beeldmateriaal te komen.

4. Voeg altijd een linkje aan je foto toe

Foto’s moeten dus van de beste kwaliteit zijn, maar zij moeten ook echt voor je werken. Dit kun je verder stimuleren door een relevante link aan elke foto toe te voegen. Link naar een pagina met meer informatie, naar het product in je webwinkel of bijvoorbeeld naar je contactpagina. Het stimuleert mensen om door te klikken naar je website of webwinkel, waardoor je direct ook het aantal paginabezoekers ziet groeien.

5. Maak slim gebruik van woorden

Kies je woorden altijd bewust op Pinterest. Controleer op de eerste plaats welke hashtags trending zijn en zoek de hashtags uit die ook relevant zijn voor jouw posts. Hashtags kunnen veel voor je doen, dus gebruik ze. Vergeet daarnaast ook niet om aandacht te besteden aan keywords. Pinterest posts worden heel goed getoond in Google, maar dan moet je wel de juiste keywords toevoegen. Het kan je absoluut veel opleveren!

Bonustip: Ga voor een zakelijk account

Bij Pinterest zijn er verschillende soorten accounts. Je kunt een gratis account aanmaken, maar je kunt ook je account omzetten naar een zakelijk profiel. Deze Business Hub geeft je inzicht in de statistieken van je pins. Zeker een must voor iedere zzp’er. De link hierna toe is: https://nl.pinterest.com/business/hub/

 

Aan de slag met Pinterest

Pinterest is toch even anders dan de andere sociale netwerken, zoals Facebook en Instagram. Velen vinden het gebruik van Pinterest net wat lastiger. Wil jij als ZZP’er aan de slag met Pinterest, maar kom je er niet helemaal uit? Wij helpen je natuurlijk graag! Bij ons ben je altijd welkom voor een Pinterest training.