Optimale snelheid elektrische auto op de snelweg

Met een elektrische auto kun je extreem voordelig rijden in steden en op provinciale wegen. Je zult echter ook af en toe de snelweg op moeten en dus was ik benieuwd hoe het verbruik en optimale snelheid is van de Chevrolet Volt. Lees hieronder mijn bevindingen en bekijk een video.

Chevrolet Volt op de snelweg

Het rijden op de snelweg met de Chevrolet Volt is helemaal geen straf. De auto komt snel op snelheid en zo is het invoegen meestal geen probleem. Ook als je 120 rijdt en je wilt inhalen dan accelereert de auto binnen een seconde. Verder is het erg rustig in de auto, want je hoort geen motor draaien. Zet de auto in cruise control en je hebt een heerlijke rit.

Stroomverbruik op de snelweg

De hoeveelheid stroom die je verbruikt op de snelweg heb je grotendeels zelf in de hand. Ga jij continu 140 rijden en optrekken, dan gaat je actieradius snel naar beneden. Rijd je echter rond de 108 ~ 110 km/u en trek je niet overdreven op, dan rijd je de optimale snelheid. Je kunt dan prima meerijden met het verkeer (op de rechterbaan).

Elektrische auto op de snelweg

Hieronder is een video waarin ik met mijn Chevrolet Volt onderweg ben naar een klant voor een social media training.

Elektrische rally

Op 28 september vindt de Amsterdam E-Challange plaatst. Dit is een rally van elektrische auto’s en wij gaan, als eerste social media bureau met een elektrische auto, meedoen.