Blijven groeien op social media: 5 tips!

Je wilt natuurlijk blijven groeien op social media, maar we weten allemaal dat dat niet vanzelf gaat. Wanneer je blijft werken op basis van dezelfde strategie, dan wordt er op een bepaald moment een stop gezet op de groei. Verandering is soms nodig om de groei op social media verder te stimuleren. Waar moet je dan precies aan denken?

Zo kun je blijven groeien op social media

Er zijn een aantal stappen die je kunt ondernemen om de groei van jouw bedrijf op social media weer te stimuleren en op gang te helpen. Wij geven je graag inzicht in 5 stappen voor meer groei op social media.

1. Zorg voor een intern contactpersoon

Er is een social media team actief voor je bedrijf, maar zij krijgen niet optimaal mee wat er binnen het hogere management gebeurt. Hierdoor worden belangrijke nieuwtjes lang niet altijd gedeeld op social media, terwijl dit zeker wel heel nuttig kan zijn voor het bedrijf, zeker als het om innovatie en ontwikkeling gaat. Stel een contactpersoon aan die de link vormt tussen het hogere management en het social media team.

2. Stel duidelijke doelen voor social media

Het is heel belangrijk om precies te weten wat jouw doelen op social media zijn. Als je weet waar je naartoe wilt, dan weet je ook beter hoe je moet handelen om daar te komen. Stel duidelijke zakelijke doelstellingen vast met betrekking tot social media en maak op basis daarvan gedetailleerde strategieën om die doelen te ondersteunen.

3. Creëer een duidelijk bedrijfsbeleid voor social media

Maak een helder bedrijfsbeleid voor social media, compleet met richtlijnen voor veelvoorkomende vragen en zorgen. Je kunt hierbij denken aan verantwoordelijkheden voor het publiceren van inhoud, maar ook aan de verwachte antwoordtijd. Bedenk hierbij ook dat mensen steeds meer snelheid verwachten op social media.

4. Train je team op de juiste wijze

Social media is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig als het in het verleden wel geweest is. Er zijn steeds meer bedrijven actief op de sociale kanalen en voor deze bedrijven komen er steeds meer mogelijkheden bij. Zorg voor een goede training voor je social media team, met aandacht voor het gebruik van alle afzonderlijke sociale kanalen. Het is goed om ervoor te zorgen dat deze training ook aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen. Op die manier is het social media team in staat om doelen te bereiken met het benodigde budget, de juiste hulpmiddelen en het juiste personeel.

5. Analyseer de juiste social media statistieken

Je kunt tegenwoordig heel veel interessante data verkrijgen uit social media. Wanneer je goed actief bent op de sociale kanalen, dan krijg je daar een zee aan informatie voor terug. Het is daarom belangrijk om te bepalen welke sociale statistieken voor jouw zakelijke succes interessant zijn, zodat je deze kunt vergelijken met die van concurrenten. Op die manier maak je het consistent vastleggen en analyseren van relevante gegevens een stuk eenvoudiger.

Blijf aandacht besteden aan groei op social media

Het is belangrijk om altijd te blijven focussen op het laten groeien van je bedrijf op social media. Dit is nodig om steeds een optimale impact via de sociale kanalen te bereiken. Daarnaast voorkom je ook dat je concurrenten op social media makkelijk boven je uit groeien. Wil jij meer groei realiseren op social media? Volg dan één van onze social media trainingen!