Instagram Zoom; eindelijk!

Ken je dat? Je ziet een interessante foto voorbij komen op Instagram en ziet hierop iets waarvan je nu niet kan ontdekken wat het is. Dan wil je natuurlijk inzoomen om het goed te kunnen bestuderen. Jammer, want tot afgelopen week was dat helemaal niet mogelijk. De enige optie die je had was gewoon vragen wat het nu eigenlijk was. Soms een beetje gênant.. Gelukkig hoeft dat nu niet meer!

We kunnen eindelijk inzoomen!

Instagram is natuurlijk dé fotosite, en eigenlijk werd het door velen dan ook heel gek gevonden dat er niet kon worden ingezoomd. Hoe kan een foto-app nu geen inzoomfunctie hebben?? Goeie vraag! Waarschijnlijk heeft Instagram deze ‘klacht’ ook meegekregen en nu heeft het sociale netwerk er iets aan gedaan. Vanaf deze week kunnen iOS-gebruikers inzoomen op Instagram.

Instagram Zoom

De naam van deze nieuwe basisfunctie in Instagram is weinig origineel: Zoom. Na vijf lange jaren zonder deze functie is er nu eindelijk een zoomfunctie toegevoegd als basisoptie binnen Instagram. Het werkt ook heel simpel, want je hoeft niet aan de slag met schuifjes of digitale loepen. Instagram Zoom werkt hetzelfde als de gewone zoomfunctie van je toestel; je plaatst twee vingers op je touchscreen en beweegt deze uit elkaar. Makkelijker kan het niet!

Geen speciale apps meer

Eerder waren er al enkele speciale apps uitgevonden om toch Instagram foto’s in te kunnen zoomen. Deze apps, voor iOS gebruikers, namen toch weer extra ruimte in beslag en moesten steeds apart worden geopend. Hinderlijk, zeker als je even snel wilt kijken. De nieuwe Instagram Zoom-functie is gewoon in de standaard app geplaatst, dus geen extra apps meer om in te kunnen zoomen.

Nog niet voor Android-gebruikers

Er wordt onderscheid gemaakt tussen iOS gebruikers en Android gebruikers, helaas. De nieuwe functie wordt wel snel uitgerold, maar het kan niet allemaal tegelijk. Op dit moment kunnen alleen iOS gebruikers al inzoomen met de laatste Instagram update. Mensen die een Android toestel gebruiken zullen nog even moeten wachten. Het uitrollen duurt een aantal weken.

Kan jij Instagram nog bijhouden?

Instagram is de laatste tijd ontzettend in ontwikkeling. Zo konden we bijvoorbeeld pas geleden nog voor het eerst kennis maken met Instagram Stories. De veranderingen in de social media app volgen elkaar snel op. Kan jij het niet meer bijhouden? Dan kan je je aanmelden voor onze Instagram training om weer helemaal bij de tijd te komen op Instagram.