Naamsbekendheid op social media verhogen (en bijhouden)

Je naamsbekendheid op social media verhogen is één ding. Vervolgens is het natuurlijk zaak om ervoor te zorgen dat je de goede naamsbekendheid bijhoudt op de sociale kanalen. Veel bedrijven vinden het lastig om meer naamsbekendheid op social media te verkrijgen. Dit heeft niet alleen te maken met de diverse mogelijkheden voor het verhogen van deze naamsbekendheid, maar vooral ook omdat ondernemers niet altijd goed weten hoe de naamsbekendheid op social media het best gemeten wordt. Daarom vertellen wij je hier graag meer over.

Waarom is je naamsbekendheid op social media belangrijk?

De naamsbekendheid is volgens marketeers de belangrijkste reden waarom zij gebruik maken van social media. Hier zijn meerdere redenen voor. Op de eerste plaats is het zo dat de gemiddelde persoon toch al snel minimaal twee uur per dag op de sociale kanalen doorbrengt. Dit betekent dat je een groot bereik hebt. Vrijwel iedere doelgroep, ongeacht je branche, kan worden bereikt via social media. Social media hebben marketeers ook in staat gesteld om een ​​meer kwantitatief inzicht te krijgen in de aanwezigheid en het bereik van hun merk in de online wereld.

De meeste social media platforms geven je duidelijke gegevens over het bereik van je inhoud, zodat je jouw online aanwezigheid nauwkeuriger kunt rapporteren. Zonder goede naamsbekendheid op social media haal je er niet het succes uit wat je er wel uit zou kunnen halen.

Met welke informatie ga je aan de slag?

Er zijn meerdere statistieken die je kunt gebruiken voor het meten van je naamsbekendheid op social media. Op de eerste plaats kun je het aantal volgers bijhouden. Het aantal volgers geeft je een beeld van hoeveel mensen je direct kunt bereiken. Vervolgens check je het bereik van je posts op social media. Hoeveel mensen heb je elke dag, week of maand bereikt en hoe ontwikkelt dit aantal zich? Kijk ook naar de vermeldingen en de gedeelde posts. Dit vertelt je meer over hoeveel mensen praten over jouw merk of jouw posts delen met hun eigen netwerk.

De beste manier om je naamsbekendheid te verhogen

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Dat weten we natuurlijk allemaal. We weten ook dat er heel wat omwegen zijn en dat er maar een paar routes zijn die zorgen voor het snelste resultaat. Wanneer we kijken naar de beste manieren om de naamsbekendheid op social media te verhogen, dan zien we dat de advertentiemogelijkheden toch wel bovenaan staan. Je kunt de advertentie campagnes tegenwoordig heel nauwkeurig inrichten, waardoor je advertenties direct onder de aandacht van jouw specifieke doelgroep worden gebracht. Dit is dé manier om je groep volgers te vergroten en daarmee groeit direct ook je naamsbekendheid.

“Ga niet voor de connectie, ga voor de relatie”

Een goede naamsbekendheid bijhouden

Als je eenmaal een goede naamsbekendheid op social media hebt opgebouwd, dan is het belangrijk om dit vast te houden. Moet je dan blijven focussen op betaalde advertenties? Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. In verreweg de meeste gevallen is het voldoende om gewoon goed aanwezig te blijven. Dus, post regelmatig en reageer ook op mensen die comments achterlaten onder je posts. Laat zien dat je bereikbaar en betrokken bent. Dit hoeft je geen geld te kosten, enkel tijd. Maak gebruik van een social media kalender, zodat je goed actief blijft. Even geen inspiratie meer voor leuke posts? Je kunt ook relevante posts van anderen delen om actief te blijven! Daarnaast kun je natuurlijk ook gebruik maken van ons boek 101 posts voor op social media, waar je eindeloos veel ideeën en inspiratie uit kunt halen. Je kunt het boek hier bestellen.