Naamsbekendheid vergroten met off- en online netwerktips

Rabobank presentatieOm als ondernemer aan opdrachten te komen is het belangrijk om continu te werken aan je naamsbekendheid. Het vergroten van je naamsbekendheid kan op verschillende manieren. Op 20 november gaf ik een presentatie bij de Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost met daarin veel praktische tips om meer te halen uit off- en online netwerken.

Offline netwerktips

Het is erg belangrijk om regelmatig aanwezig te zijn bij netwerkbijeenkomsten. In Gorinchem zijn er diverse netwerkclubs, zo is er Open Coffee Gorinchem en BusyNet. Maar daarnaast kun je ook lid worden van RedPeppers of van een BNI-achtige club. Als je offline gaat netwerken, dan heb ik hier een aantal tips:
– Bereid je voor
– Voldoende kaartjes
– Stel jezelf een doel
– Wees op tijd
– Houd je rechthand vrij
– Kleed je zakelijk
– Neem initiatief
– Luister en toon interesse
– Praat niet te lang
– Wissel kaartjes uit

Sfeerimpressie presentatie

In onderstaande video is een sfeerimpressie te vinden van mijn presentatie bij de Rabobank / BusyNet voor 65 ondernemers.

Online netwerktips

Aangezien adverteren vrijwel geen response geeft en daardoor dus compleet nutteloos is, kun je beter tijd investeren in social media. Hieronder staat een korte samenvatting van wat er tijdens de presentatie is besproken:
LinkedIn netwerktips

LinkedIn

Iedere zakelijke professional moet hierop aanwezig zijn met een volledig profiel. Wees verder actief in groepen en deel nuttig content.

Blog

Ga bloggen met WordPress als techniek. Deze scoort erg hoog in Google en door kennis te delen krijg je veel bezoekers.

Twitter

Laat je klanten en relaties weten wat je zakelijk aan het doen bent en monitor op vragen uit de regio. Ga nu alleen maar zenden.

YouTube

Kijk of je video’s kunt maken van je producten en diensten. Deze scoren hoog in Google en mensen zien graag de persoon achter een bedrijf.

Nieuwsbrieven

Verzamel de 4 leukste blogs en deel deze met je klanten en relaties via een maandelijkse nieuwsbrief. Deze verstuur je via bijvoorbeeld Mailchimp.
facebook netwerktips

Facebook

Voor B2B bedrijven minder geschikt, maar voor consumenten erg goed. Deel interessant nieuws en maak van je klanten ambassadeurs.

Verslaafd aan social media?

Als je verslaafd dreigt te raken aan social media, dan kun je het natuurlijk ook uitbesteden. Ik verstuur dan namens jouw bedrijf iedere dag berichten en monitor op vragen en problemen. Mocht je hier meer over willen weten, dan kun je altijd contact met mij opnemen voor een offerte op maat.