Microsoft Skype VS WhatsApp – De voor- en nadelen

Nu WhatsApp is overgenomen door Facebook zijn we massaal op zoek naar WhatsApp alternatieven. Eén daarvan is VoIP dienst Microsoft Skype. Een prima alternatief, want Skype is stabiel en zowel als app als op de desktop te gebruiken. Wat is Skype en wat zijn nu de voor- en nadelen ten opzichte van WhatsApp? Laten we dit eens nader onder de loep nemen.

Wat is Skype en wat zijn de voordelen?

Skype is een VoIP dienst van Microsoft, waarmee men over het internet kan chatten en videobellen met mensen over de hele wereld. Een groot voordeel ten opzichte van WhatsApp is dat Skype ook een desktopclient heeft. Skype is stabiel, heeft de mogelijkheid om gratis te chatten en videobellen, maar ook voordelig te sms’en en te bellen naar vaste- en mobiele telefoonnummers. Daarnaast heeft Skype de mogelijkheid om te synchroniseren met Facebook, zodat je ook met je Facebook vrienden contact kan leggen. Skype is bovendien betrouwbaar, gemakkelijk in gebruik en de software is eenvoudig te installeren.

Hoe zit het met de voordelen van WhatsApp?

WhatsApp is goedkoop, je kan gemakkelijk communiceren ook door middel van groepsgesprekken en heeft de mogelijkheid gemakkelijk mediabestanden te delen.

Heeft Skype ook nadelen?

Chatten kan soms traag verlopen. Berichten komen vaak laat aan bij de ontvanger. Voor videobellen is een tamelijk grote bandbreedte nodig om een kwalitatief goed gesprek te kunnen voeren. Het is onmogelijk om je Skype account te verwijderen of om de eenmaal aangemaakte gebruikersnaam te veranderen. Jouw gegevens kun je wel anonimiseren door deze te overschrijven.

Zijn er nadelen bij WhatsApp?

Jazeker, het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Met name het gebrek aan privacy voor de ontvanger. Er kan bovendien worden gezien wanneer je online bent of voor het laatst online bent geweest. WhatsApp heeft geen desktopclient en dat blijft een groot minpunt voor de WhatsApp gebruikers. Daarnaast is WhatsApp alleen te gebruiken wanneer je een internetverbinding hebt.

Conclusie

Skype is veiliger en heeft meer mogelijkheden, echter minpunten zijn soms de traagheid in berichtverzending en het niet kunnen verwijderen van je account. Mocht dit voor jou geen probleem zijn dan is Skype een goede keus.