Welke social media gebruiken jongeren (USA)?

Jongeren waren vorig jaar constant actief met met het posten van foto’s, berichtjes en meer op hun eigen tijdlijn en die van anderen. Lange tijd leek het Facebook gebruik van jongeren een stijgende lijn te zijn maar vorige maand bevestigde David Ebersman, Facebook’s hoofd financiële zaken, dat jongeren minder actief worden op Facebook. Waar houden zij zich dan wel mee bezig?

Social media onder jongeren

Nu ook de generatie ouders Facebook beginnen te gebruiken lijkt het alsof jongeren zich juist weer terug trekken van Facebook. Onderstaande grafiek geeft aan dat de snelst groeiende social media onder jongeren van 16-19 WeChat, Vine, Flickr en Skype zijn. Messenger, video en foto-delende apps zijn veel populairder geworden.

jongeren usa facebook social media

Mobile Apps

Alle snel groeiende media zijn apps. Jongeren delen veel gemakkelijker van alles en nog wat via hun smartphone. Foto’s en video’s zijn hierop net zo makkelijk te bekijken (en te maken!) als op de computer. Social media op de computer verliezen hun populariteit of worden enkel nog via de bijbehorende app bezocht.

Jongeren en andere gebruikers bereiken met je bedrijf?

Het is goed om in de gaten te houden waar de consument zich vooral bevind op internet en hierop je social media beleidt aanpast. Denk eens na over een van de social media cursussen die wij bieden in aansluiten op je social media publiek.