Met deze 6 tips val je op op Facebook

Facebook behoort tot de sleutels tot succes voor veel B2C ondernemers. Echter, met meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers valt het niet mee om nog op te vallen als ondernemer. Jouw bedrijfspagina op Facebook moet goed bezocht worden, en veel gevolgd en gedeeld worden, om successen te boeken. Hoe val je op op Facebook?

Opvallen op Facebook

Facebook succes is ook voor jou weggelegd. Je moet alleen even weten hoe je het aan moet pakken. Hier volgen 6 tips om je een eindje op weg te helpen:

1. Laat weten dat je er bent

Mensen vinden je niet op Facebook als ze niet weten dat je er bent. Verwijs duidelijk naar je Facebookpagina op je website, in folders en brochures, op andere social media, in je nieuwsbrieven en zelfs onder de mails die je verstuurt.

2. Blijf actief

Het is belangrijk om met regelmaat te posten op Facebook. Dit voortkomt dat je likers verliest omdat het te stil is. Het zorgt juist voor meer likers als je interessante posts plaatst die worden gedeeld door je likers. Probeer mimimaal driemaal per week iets te posten.

3. Een optimaal bereik

In de statistieken van je page kun je zien wanneer jouw page het meest bezocht wordt. Plaats je post twee tot drie uur voor aanvang van deze piek. Zo bereik je de meeste mensen. Kan je door drukte pas later posten? Stel dan in dat de post pas de volgende dag om de juiste tijd wordt geplaatst.

4. Afbeeldingen doen het goed

Een leuke afbeelding of foto trekt de aandacht. Maak spraakmakende foto’s van je bedrijf of kies afbeeldingen die een leuke discussie oproepen.

5. Blijf professioneel

Op je zakelijke page zitten (potentiële) klanten en professionals. Strooi er niet in het rond met privézaken. Daar heb je een persoonlijk account voor.

6. Hou het kort

Facebook is bedoeld voor steeds ‘even tussendoor’. Lange stukken worden dan ook niet gelezen. Hou het kort en bondig om zoveel mogelijk lezers te bereiken.

Volg een Facebook training

Met deze tips kom je al een heel eind. Wil jij alles weten over hoe jij succesvol wordt op Facebook? Dan is onze Facebook Training echt iets voor jou!