7 Marketingideeën voor een liefdevolle Valentijnsdag

Volgende week is het weer de dag van de liefde. Op 14 februari vieren we massaal Valentijnsdag. Velen zien het al als een commercieel feestje, maar je geliefde hoopt toch stiekem altijd wel op een mooie bos rozen of een lekker etentje. Hoe kun je nu als bedrijf inspelen op Valentijnsdag? Hieronder geven wij je graag een aantal tips die je snel kunt toepassen en weinig geld kosten.

Geschiedenis van Valentijnsdag

Wellicht goed om eerst kort toe te lichten wat Valentijnsdag precies is en waarom we het vieren. Er zijn verschillende legendes over de oorsprong van Valentijnsdag. Zo zou het samenvallen met de feestdag van twee christelijke martelaren die Valentinus heten. Valentijnsdag zoals wij het kennen komt door een gedicht van Geoffrey Chaucer uit 1380. Hij schreef de volgende regels: For this was on seynt Volantynys day – Whan euery bryd comyth there to chese his make.

Marketingideeën Valentijnsdag

Sindsdien is Valentijnsdag uitgegroeid tot een gevierde dag over de hele wereld. Een goede reden om op in te spelen als bedrijf dus. Een aantal marketingideeën:

1. Maak een speciale dagaanbieding

Deze tip is geschikt voor mensen met een webshop. Doe op 13 of 14 februari iets romantisch in de aanbieding van de dag.

2. Maak een speciaal menu voor verliefde koppels

Voor restaurants is dit een open deur, maak een romantisch menu en promoot dit van te voren overal in de regio. Dit kan bijvoorbeeld goed via Facebook.

3. Bedenk een activiteit voor de 2,7 miljoen singels

Waarom zou je je alleen op de koppels richten? Er zijn ook nog miljoenen singels in Nederland.

4. Maak je social media accounts in de kleur van de liefde

Pas op Valentijnsdag je profielfoto en omslagfoto aan naar iets romantisch.

5. Bedenk een leuke inhaker en deel deze op 14 februari

Een trend die aan het opkomen is ‘Realtime social media marketing’. Je speelt met je berichten op een grappige manier in op het actuele nieuws. Bedenk een leuke foto of grap en zet die klaar op Valentijnsdag.

6. Deel chocolade uit

Wie houd er niet van chocolade? Deel chocolade in de vorm van een hartje uit aan je klanten, dit zullen ze erg op prijs stellen. Je kunt ook koekjes maken met een koekstempel in de vorm van een hartje.

7. Geef een cadeautje weg

Dit kan een e-book zijn of een gratis liefdevolle gadget. Bedenk iets leuks om weg te geven in ruil voor een e-mailadres.

Succes met Valentijnsdag

Hopelijk heb je na het lezen van deze tips inspiratie om iets leuks te gaan doen met Valentijnsdag. Vergeet ook niet om je social media actueel te houden en heb vooral veel plezier!

Romantische muziek

Als je nog geen toepasselijke achtergrond muziek hebt, dan is deze mix van 60 minuten prima om te gebruiken!