LinkedIn statistieken van 2021: wat zeggen ze jou?

LinkedIn heeft de statistieken van 2021 bekend gemaakt en de resultaten liegen er niet om. Als je nog niet actief bent op dit sociale netwerk, dan is nu het moment om te starten. De LinkedIn statistieken laten een forse groei zien. Niet heel vreemd, want door de coronapandemie zijn steeds meer mensen het netwerk gaan gebruiken. LinkedIn wordt bijvoorbeeld veel gebruikt door werkzoekenden, maar ook door bedrijven die juist het ideale talent in de wacht willen slepen. Wij delen graag een aantal interessante LinkedIn statistieken met je.

Dáárom is het tijd om met LinkedIn te starten

De nieuwste LinkedIn statistieken vertellen je stuk voor stuk dat nu echt het moment is om met LinkedIn te starten. Ben je nog niet actief op LinkedIn? Reserveer tijd en ga ermee aan de slag. Wij leggen je een aantal van de belangrijkste LinkedIn statistieken voor.

1. Bijna 800 miljoen leden wereldwijd

Halverwege 2021 had LinkedIn 756 miljoen gebruikers. Er zijn nu 790 miljoen actieve LinkedIn-gebruikers. Dit betekent dat LinkedIn in zes maanden tijd met nog eens 34 miljoen gebruikers is gegroeid. De verwachting is zelfs dat de mijlpaal van 800 miljoen gebruikers nog binnen 2021 bereikt is.

2. Leden uit meer dan 200 landen

Er wordt wel eens gedacht dat LinkedIn vooral een Amerikaans netwerk is. In de praktijk blijkt dit zeker niet het geval te zijn. Iets meer dan een kwart, 28 procent, van de actieve gebruikers woont in de Verenigde Staten. De overige leden zijn afkomstig uit meer dan 200 verschillende landen. De groep leden uit de DACH-regio, bestaande uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, groeide in een half jaar tijd bijvoorbeeld met meer dan 2 miljoen mensen.

3. De VS is niet meer de grootste markt

De VS is dus zeker niet langer de grootste markt voor LinkedIn. In het verleden is dit wel zo geweest. Inmiddels komen meer dan 206 miljoen gebruikers uit Europa. De meeste komen uit Groot-Brittannië, met 31 miljoen, en Frankrijk, met 23 miljoen actieve gebruikers. Volgens LinkedIn komen 180 miljoen gebruikers uit de Verenigde Staten.

4. Meer gesprekken op LinkedIn

Het aantal gesprekken, oftewel dialogen en uitwisselingen tussen gebruikers en bedrijven, steeg in 2021 met 48%. Dit is zeer waardevol voor LinkedIn. De ontwikkeling bevestigt dat niet alleen het aantal gebruikers toeneemt, maar dat de gebruikers ook een stuk actiever zijn op het professionele netwerk.

5. Groei aan gedeelde inhoud op LinkedIn

Het aantal gedeelde inhoud groeide met 50% op LinkedIn. Dat is een heel belangrijke ontwikkeling. De activiteit van LinkedIn-leden is erg hoog en er wordt steeds meer inhoud op LinkedIn gedeeld in een grote verscheidenheid aan formaten. Zo gaan we ook meer videocontent zien en zien we dat updates met tekst vaker worden aangevuld met beeldmateriaal. Hieraan is te zien dat LinkedIn toch mee beweegt met de veranderingen die we ook binnen andere sociale kanalen zien.

Haal ook het maximale uit LinkedIn

LinkedIn groeit gestaag door. Bedrijven kunnen hier zonder twijfel hun voordeel mee doen. Wil jij ook aan de slag met LinkedIn? Dan helpen wij je natuurlijk graag op weg. Volg bij ons een LinkedIn training en je gaat goed voorbereid aan de slag. Zo haal je gegarandeerd het maximale uit het netwerk, voor jezelf én je bedrijf.