Interactieve video’s: 4 belangrijke soorten

Er zijn meerdere soorten video’s die je in kunt zetten voor je bedrijf. Videomarketing krijgt veel aandacht en heeft een groot bereik. Het is daarom erg belangrijk voor bedrijven om ermee aan de slag te gaan. Van alle soorten video’s is de interactieve video op dit moment het meest populair. Je kunt er veel kanten mee op. Er zijn namelijk meerdere soorten interactieve video’s om mee aan de slag te gaan.

Diverse soorten interactieve video’s

Je kunt interactieve video’s voor meerdere doelen gebruiken. Denk aan het vergroten van betrokkenheid, het stimuleren van conversies en het bevorderen van tweerichtingscommunicatie. Op dit moment geeft meer dan een kwart van de marketeers, namelijk 28 procent, aan dat zij al gebruik maken van interactieve inhoud in hun video’s. Daarnaast is 8 procent van plan extra te gaan investeren in interactieve video’s. Er zijn hierin 4 belangrijkste soorten te onderscheiden en deze bespreken wij graag met je.

1. De vertakte verhalen

Vertakte verhalen is ideaal wanneer je de kijker steeds nieuwe opties wilt geven. Bij de vertakte verhalen kunnen kijkers steeds opnieuw hun eigen pad kiezen tijdens het bekijken van een video, waarbij zij zelf beslissen wat zij gaan kijken. Het bieden van deze ‘vrijheid’ heeft altijd een positieve uitwerking op de kijker.

2. De hotspots

Interactieve video’s kunnen video’s zijn met zogenaamde hotspots. Dit betekent dat de video klikbare gebieden bevat. Wanneer de kijker op zo’n gebied klikt, dan krijgt de kijker iets nieuws te zien of kan de kijker de video op een andere manier ontdekken. Het is een goede manier om de video interessanter te maken voor de kijker.

3. Polls en quizzen

We kennen de polls op social media natuurlijk al langer. Deze draaien inmiddels al jaren mee. Ze hebben in het verleden dan ook al meer dan eens bewezen effectief te zijn. Mensen geven graag hun mening. Deze zelfde effectiviteit zien we bij quizzen. Je kunt je publiek betrekken met vragen over de inhoud van je video. Dit helpt je om beter inzicht te krijgen in wat jouw doelgroep het liefst ziet in jouw video-inhoud.

4. 360 graden video’s

De 360 graden video’s worden steeds populairder en er zijn ook steeds meer mogelijkheden beschikbaar om dit soort video’s te maken. Met deze interactieve video’s zorg je ervoor dat de kijkers zich echt kunnen onderdompelen in de video, waarbij zij genieten van een augmented reality ervaring, ofwel een AR-ervaring. Je brengt de kijker als het ware echt even helemaal naar een andere plek, en dat maakt indruk.

Wat voor interactieve video’s ga jij aanbieden?

Als jij als bedrijf op videomateriaal wilt gaan focussen, dan is het zeker belangrijk om ook te zorgen voor interactieve video’s. Zoals je ziet, kun je hier op meerdere manieren mee aan de slag gaan. Wil jij het maken van videomateriaal uitbesteden? Dan staan wij natuurlijk voor je klaar. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op.