Wat maakt instructievideo’s zo effectief?

We zien dat meer bedrijven met videocontent aan de slag gaan. Daar zijn we natuurlijk blij om, vooral omdat video dé vorm van inhoud van de toekomst is, zeker met het oog op social media. Het is zeker goed om diverse soorten video’s met elkaar te combineren binnen een strategie. Door voor variatie te zorgen kun je een grotere groep aanspreken en hou je het interessant. De instructievideo wordt vaak vergeten, maar kan zeker effectief zijn. Wij vertellen je hier graag meer over.

Waarom aan de slag gaan met instructievideo’s?

Mensen houden ervan om nieuwe dingen te leren, en als jij degene bent die ze leert, zullen ze je ervoor waarderen. Eén van de beste dingen van video is dat het leren gemakkelijker, sneller en leuker kan maken. Mensen zijn visueel ingestelde wezens. Wanneer we informatie zien, dan kunnen we deze informatie makkelijk verwerken en opslaan. We onthouden het. Dit geldt niet voor tekstuele informatie. Wanneer we iets lezen, dan slaan we het minder snel op. We kunnen slechts een deel onthouden, waardoor het grootste deel van de informatie gewoonweg vergeten wordt. Als jij wilt dat mensen jouw instructies onthouden, dan zorg je ervoor dat de instructies worden overgebracht op een visuele manier. Je kiest dus voor instructievideo’s.

Wat valt er allemaal onder instructievideo’s?

Bij een instructievideo denken we in de meeste gevallen aan een video waarop we kunnen zien hoe iets moet of hoe iets werkt. Dit is in veel gevallen zeker zo, maar er zijn meer video’s die vallen onder instructievideo’s. Hierbij kun je denken aan advies- en uitlegvideo’s of educatieve video’s. In de basis gaat het er vooral om dat je informatie overbrengt waar de kijker echt iets aan heeft. Educatieve video’s zijn vooral nuttig tijdens de bewustwordingsfase van de klantreis, maar ze kunnen ook het momentum beginnen dat uiteindelijk tot conversies zal leiden. Educatieve video’s of video’s met uitleg kunnen de conversie zelfs tot 20 procent of meer verhogen.

Instructievideo’s zijn op meerdere manieren effectief

De instructievideo is niet alleen effectief in het overbrengen van informatie naar de kijker, waardoor de informatie beter onthouden wordt. Deze video’s zullen je niet niet alleen helpen om expertise en autoriteit in je niche te vestigen, maar ook om de “how-to”-vragen in zoekresultaten vast te leggen. Dat is een interessante bijkomstigheid. Je kunt dus zeker ook op je SEO focussen door aan de slag te gaan met instructievideo’s. Wil jij met videocontent voor social media aan de slag, maar heb je hier hulp en ondersteuning bij nodig? Dan staan wij voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op.