Instagram veroorzaakt woede onder leden

In het verleden hadden al veel Facebook gebruikers moeite met het feit dat het sociale netwerk de posts niet meer op chronologische volgorde liet zien. Dit gebeurde in 2009, en we zijn er inmiddels aan gewend. Pas vorige maand koos Instagram ervoor om Facebook hierin te volgen.

Niet uniek meer

De leden van Instagram zijn nog niet gewend aan de nieuwe invulling van de tijdlijn of de volgende sociale site zet dezelfde stap. Origineel! Deze maand is het Instagram die ervoor kiest om met algoritme te gaan werken in plaats van met chronologie, en dit veroorzaakt veel woede onder de Instagram gebruikers.

‘Wij doen het voor onze leden’

Instagram zelf geeft aan dat de nieuwe methode juist bedoeld is om de leden meer uit het sociale netwerk te laten halen. Nu zou het namelijk het geval zijn dat bijna 3/4 van de tijdlijn niet wordt gezien doordat alles in chronologische volgorde wordt weergegeven. Door met een algoritme te gaan werken zouden de leden veel meer zien van wat er nu eigenlijk allemaal op de tijdlijn staat. Instagram gaat ‘controleren’ wat jij nu belangrijk vindt, waar je graag naar kijkt, waar je positief op reageert en hoe jouw Instagram-gedrag in elkaar steekt. Op basis hiervan gaan zij de best passende foto’s bovenaan je tijdlijn plaatsen.

Instagrammers zien het niet zitten

Een aanzienlijk deel van de Instagram gebruikers zijn helemaal niet blij met deze nieuwe ontwikkeling. Volgens deze groep is het op de eerste plaats onzin dat er maar zo’n klein deel van de tijdlijn wordt gezien. Dit zal enkel een probleem zijn wanneer je gewoonweg teveel mensen volgt. Daarnaast zijn zij van mening dat het Instagram eerder te doen is om de extra inkomsten voor het sociale netwerk zelf. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er gecontroleerd gaat worden welke advertenties het meest relevant zijn, waardoor er via die weg meer geld binnen zal komen.

Bedrijven zien het positief in

Bedrijven die adverteren op sociale netwerken zijn wel blij met de ontwikkelingen. De advertenties zullen gerichter worden getoond, en dit levert natuurlijk voordelen op.

Leer alles over Instagram

Adverteer jij als ondernemer ook op sociale netwerken, maar haal je er voor jouw gevoel niet het maximale uit? Of is jouw zakelijke sociale netwerksite niet zo succesvol als je zou willen? Dan is een social media training iets voor jou! Of kijk eens naar een Instagram training op maat.