Laatste update Instagram zorgde voor paniek!

Instagram heeft het jaar 2018 afgesloten met een ware crisis. Ieder bedrijf maakt wel eens fouten, dus ook een grote speler in de wereld van social media. Dit heeft Instagram bewezen met de update die plaatsvond in de laatste week van 2018. Instagram had binnen no-time te maken met een interne crisis, maar ook de gebruikers vervaarden het als een echte crisis. Instagram-‘verslaafden’ raakten er zelfs behoorlijk van in paniek!

Paniek onder iPhone gebruikers

Instagram plaatste een update online in de vorm van een test. Het ging om het testen van de nieuwe horizontale feed, welke bedoeld was voor een heel selectief groepje iPhone-gebruikers. Binnen een paar minuten al brak er paniek uit onder de iPhone-gebruikers en mensen waarschuwden zelfs om de nieuwe update niet uit te voeren. Instagram was ineens ‘vreselijk’ door de nieuwe update. Het sociale platform werd bedolven onder de klachten die vanuit alle hoeken van de wereld binnen kwamen stromen.

Wat ging er mis met de update?

Zoals aangegeven was het de bedoeling dat de nieuwe horizontale feed getest zou worden door een selectief groepje personen. In plaats daarvan werd de update grootschalig uitgerold en kreeg iedereen te maken met de nieuwe horizontale feed. Dit betekent dat mensen hun tijdlijn niet van boven naar beneden konden bekijken, maar van links naar rechts. Veel mensen konden het verschil niet zien tussen scrollen door de tijdlijn en scrollen door Instagram Stories. Dit leidde niet alleen tot paniek, maar ook tot behoorlijke woede onder de gebruikers.

Instagram reageerde goed op de crisis

In het verleden hebben wij al meerdere keren gewezen op het belang van een snelle reactie bij een social media crisis. Instagram zorgde hier zeker voor. De grote baas van het sociale netwerk, Adam Mosseri, nam eventjes de tijd om een reactie te bedenken en zorgde direct voor geruststelling. Hij gaf in zijn bericht duidelijk aan dat de update eigenlijk bedoeld was als kleine test, maar dat het in werkelijkheid per ongeluk anders was uitgepakt. Hiermee gaf hij aan dat het om een fout ging, waarvoor hij zich verontschuldigde. De update zou zo snel mogelijk worden teruggedraaid.

De oude tijdlijn direct weer terug

Binnen relatief korte tijd werd de hele update teruggedraaid door Instagram, waarmee de horizontale feed weer verdween en de Instagram-fanatiekelingen weer met een gerust hart met de app aan de slag konden. Er zijn nog wel mensen die nog altijd de horizontale feed zien in plaats van de oude, vertrouwde tijdlijn. Deze personen kunnen het probleem eenvoudig oplossen door de Instagram app even opnieuw op te starten.

Aan de slag met Instagram

Instagram wordt niet alleen door veel particulieren gebruikt, maar wordt ook steeds vaker ingezet door bedrijven. Het is dan ook zeker zo dat bedrijven veel voordeel kunnen halen uit Instagram. Wel is het dan belangrijk om het effectief aan te pakken, met een slimme strategie die voor jouw bedrijf wérkt. Wil jij hier alles over weten? Dan ben je bij ons natuurlijk van harte welkom voor een Instagram training op maat.