Instagram: Photo Map is niet meer

Photo Map is een leuke en vooral ook mooie functie van Instagram. Deze laat een wereldkaart zien waarop je al je foto’s op de juiste locatie kan zien, waardoor je ook een mooi overzicht hebt van waar je allemaal bent geweest. Instagram Photo Map is voor velen een overzicht van herinneringen. We kunnen beter wás zeggen, want Instagram Photo Maps is niet meer.

Heb jij Photo Maps nog?

Mooie herinneringen of niet; Instagram heeft besloten dat het klaar is met Photo Map. Lang niet iedereen maakte hier gebruik van, maar mensen die veel reizen, privé of zakelijk, gaan hier zeker een mooie functie missen. Veel Instagram-gebruikers zijn er ineens achter gekomen dat de functie verdwenen is, als sneeuw voor de zon. Andere Instagrammers hebben Photo Maps nu nog wel, maar ook zij zitten binnenkort zonder. Er worden door Instagram geen uitzonderingen gemaakt.

Hoe zit het met Geotags?

Geotags blijven bestaan. Hierdoor is het wel nog steeds mogelijk om aan te geven op welke locatie, in binnen- of buitenland, je de foto hebt gemaakt. Met het ontbreken van Photo Maps is het alleen niet meer mogelijk om deze foto’s ook daadwerkelijk te bewonderen op een wereldkaart.

geotag-instagram

Instagram Stories is belangrijker

Eerder al hebben wij je op de hoogte gebracht van het nieuwe Instagram Stories. Instagram heeft aangegeven dat dit toch wel hét ding van het sociale netwerk moet gaan worden. Het lijkt erop dat dit nu ten koste gaat van Instagram Photo Maps. Instagram Stories moet sterk worden uitgebreid om goed te kunnen gaan concurreren met Snapchat. Het doet toch een beetje denken aan ‘de één zijn dood is de ander zijn dood’, want nu Photo Maps verdwijnt komt er heel veel ruimte vrij om te gaan focussen op Instagram Stories.

Ontwikkel jij wel mee?

Instagram is druk aan het ontwikkelen. Niet alleen zien we veel veranderingen in de functies, maar we hebben ook al gezien dat er duidelijker onderscheid wordt gemaakt tussen persoonlijke profielen en bedrijfsprofielen. Ben jij een beetje achter geraakt en wil je weer helemaal bij komen als het gaat om Instagram mogelijkheden? Volg dan onze Instagram training.