Binnenkort: Instagram inplannen via FB Creator Studio

Instagram inplannen is voor marketeers vaak een ware nachtmerrie. Als er iets is dat de sociale kanalen niet willen, dan is het wel dat marketeers hoofdpijn krijgen. Instagram heeft daarom de laatste tijd hard gewerkt om Instagram inplannen via een officiële app mogelijk te maken. Je kunt binnenkort namelijk Instagram gaan inplannen via FB Creator Studio.

Er komt een einde aan alternatieve boekingsopties

Wegens een gebrek aan beter hebben veel marketeers gekozen voor het gebruik van een reeks alternatieve boekingsopties voor Instagram. Uiteraard heeft iedere optie eigen kenmerken, kwaliteiten, eigenschappen en mogelijkheden, maar uiteindelijk word je altijd wel linksom of rechtsom beperkt in je doen en laten. In de meeste gevallen komt dit door de API-beperkingen van Instagram die actief zijn voor tools van derden. Met de nieuwe planningsoptie van Instagram kan er eindelijk een einde komen aan de beperkende alternatieven.

Vergelijkbaar met posten op Facebook

Binnenkort kun je Instagram inplannen met FB Creator Studio. Dat betekent dat de functie vergelijkbaar is met plaatsen op een Facebook pagina. De capaciteit is flink verhoogd en het is mogelijk om direct te zien hoe een Instagram post er op het scherm uit komt te zien. Uiteindelijk wordt het voor marketeers allemaal een stuk makkelijker om in te plannen, waardoor hier ook zeker meer gebruik van zal worden gemaakt wanneer de functie beschikbaar komt.

Hoe werkt inplannen met FB Creator Studio op Instagram?

Voordat je gebruik kunt maken van de FB Creator Studio voor Instagram inplannen heb je een zakelijk Instagram account nodig dat aan het Creator Studio dashboard is gekoppeld. Ga vervolgens naar het betreffende profiel en klik linksboven in het scherm op ‘Creëer Post’. Je kunt nu kiezen waarop je wilt posten. Kies je voor de Feed postoptie, dan kun je de afbeelding uploaden en een bijschrift toevoegen, inclusief locatietags, emoji’s en andere toevoegingen. Je kunt ook in de Creator Studio workflow je afbeelding bewerken en het is mogelijk om meerdere afbeeldingen toe te voegen. Ben je klaar om de post te plannen? Dan kun je op de vervolgkeuzepijl klikken, naast de pijl voor ‘Publiceren’. Je krijgt dan de planningstool in beeld, waar je de datum en tijd eenvoudig in kunt stellen.

Ingeplande berichten bekijken

In de planningstool kun je direct een complete lijst vinden van berichten die je al hebt ingepland. Zo heb je eigenlijk een complete agenda beschikbaar met deze planningstool. Dit gaat het leven van veel marketeers aanzienlijk makkelijker maken! Belangrijk om te vermelden is wel dat het nog niet mogelijk is om Instagram Stories in te plannen. Waarschijnlijk zal deze functie op een later moment nog wel worden toegevoegd.

Experimenteren met inplannen op Instagram

Je kunt het best gewoon eens wat gaan experimenteren met de nieuwe mogelijkheden voor inplannen op Instagram. Je zult zien dat het heel eenvoudig is. Wil jij het maximale uit Instagram halen, inclusief alle voordelen van inplannen? Dan zijn wij er natuurlijk om je te ondersteunen. Wat dacht je van een compleet verzorgde Instagram training? Neem voor meer informatie gerust eens contact met ons op.