Facebook Reactions; eindelijk!

Het heeft jaren geduurd, maar Facebook heeft het eindelijk mogelijk gemaakt op met een enkele klik op een bericht te reageren met een bepaalde emotie. We kenden eigenlijk alleen de welbekende ‘like’, ofwel de duim omhoog. Hier hadden steeds meer mensen moeite mee, want wat als iemand schrijft over een overlijden? Je kunt dit kwalijk ‘leuk’ vinden, maar je hebt er ook niet altijd worden voor om daarmee te reageren. Hier is nu verandering in gekomen, eindelijk!

Facebook Reactions zijn actief

Facebook biedt nu eindelijk waar veel leden al jarenlang om vragen; meer mogelijkheden om een bericht te ‘liken’. Je kan nu gebruik maken van de zogenaamde Facebook Reactions. In totaal zijn er zes om te gebruiken, namelijk de Like, de Love, de Haha, de Wow, de Sad en de Angry. Je kan nu dus ook met deze emoties reageren op een post van iemand anders. Zo kan je een Love geven op een liefdevolle foto, een Angry op een vervelende post of bijvoorbeeld een Haha op een humoristische foto. Ideaal om in een enkele klik je emotie weer te geven.

‘Like’ is niet altijd passend

Steeds vaker kreeg Facebook te horen dat de ‘Like’ gewoonweg niet altijd passend is. Op bepaalde posts wil je niet reageren, maar je wilt wel aangeven dat je er iets van vindt, zonder woorden. Een ‘Like’ is niet altijd een passende reactie. Facebook gaf in 2012 al aan te gaan werken aan extra mogelijkheden op dit gebied, maar vervolgens bleef het stil. Tot nu, want nu zijn er de Facebook Reactions. Je kunt deze gebruiken door de reguliere Like-button ingedrukt te houden. Vervolgens krijg je alle Reactions te zien en kan je een keuze maken.

facebook like emoticons

Altijd up to date?

Facebook blijft zich ontwikkelen. Dat moet ook, want het is niet de bedoeling dat het saai wordt! Wil jij altijd volledig op de hoogte zijn van de nieuwtjes van Facebook, en wil je weten hoe jij succesvol wordt en blijft op dit sociale netwerk? Maak dan kennis met onze Facebook training.