Facebook komt met profielvideo’s

Facebook is toe aan iets nieuws! Het sociale netwerk is van mening dat het visueel allemaal nog wel wat aantrekkelijker kan. Daarom komt Facebook nu met de mogelijkheid om de oude, vertrouwde profielfoto in te ruilen voor een wat levendiger beeld van jezelf; de profielvideo!

7 seconden profielvideo

Het is niet de bedoeling dat Facebook vol komt te staan met veel te lange visuele introducties van bedrijven, personen en pagina’s. Daarom zijn er wel beperkingen. Je hebt de mogelijkheid om een video met geluid op te nemen voor de duur van zeven seconden. Het lijkt kort, maar in de praktijk is het nog best ruim om jezelf even kort voor te stellen. De rest kan men immers lezen. Je maakt de video door op de opnamebutton te klikken. Simpel!

Persoonlijk voorstellen

De projectmanager die bij Facebook actief is, Aigerum Shorman, geeft aan dat je profiel net even iets levendiger en persoonlijker wordt met een profielvideo. Er wordt wat meer leven in het profiel geblazen, letterlijk, op beeld en met geluid. Ideaal om je (een soort van) persoonlijk voor te stellen of om direct een goed beeld van je te scheppen.

Wordt het niet te persoonlijk?

Een profielfoto is natuurlijk erg leuk. Je maakt van selfies en je kiest zelf de mooiste uit. Je kunt je eigenlijk wat mooier voordoen dan je misschien wel bent. Je laat een stilstaand beeld zien waarop je op je best te zien bent. Men hoort je stem niet, ziet je verdere uitdrukkingen niet. Voor een grote groep particulieren komt een profielvideo misschien net een beetje te dichtbij het stukje privé dat we echt privé willen houden.

Facebook training

Het is nog niet duidelijk of profielvideo’s ook voor pagina’s mogelijk worden. Wil jij optimaal voordeel uit Facebook halen? Wij helpen je, met onze up to date Facebook training.