Doe wat je eng vindt! Brian Rose – TEDxClapham

Ik laat mij graag inspireren door andere ondernemers. Een van de makkelijkste manieren om inspiratie op te doen is door TEDx filmpjes te bekijken.  Nu volg ik al een tijdje Brian Rose van London Real. Recentelijk gaf hij een TED Talk over hoe hij London Real heeft opgezet. Een erg inspirerende video die gaat over doen wat je leuk vindt, maar tegelijk ook hartstikke eng.

From millions in banking to inspire millions online

In deze TEDxClapham video kun je zijn verhaal horen. Ik vond het erg inspirerend!

Volg je angst

Succes ligt altijd buiten je comfort zone, doe dingen die je eng vindt. Dit klinkt heel onnatuurlijk, maar dit is wel de manier om te groeien als ondernemer. In de Masterclass Succes is Mindset bevestigde Michael Pilarczyk dit ook. Als je een nieuw idee vertelt aan vrienden en ze vinden het een slecht idee en zien er geen markt in, dan is dat voor mij juist een reden om het te gaan doen.

Zo ben ik begonnen met het verkopen van koekstempels. Een echte niche markt, maar er komen wel iedere maand een aantal bestellingen binnen. Ik ben er nog geen miljonair door geworden, maar het is een eerste stap. Veel mensen proberen een shortcut te nemen om hun doel te bereiken, maar de realiteit is dat je die eerste stap gewoon moet nemen.

Eerste stappen op social media

Als je succesvol wilt worden als ZZP’er of MKB’er op social media, dan zul je ook die eerste stap moeten nemen. Zoek een mentor of expert die je kan helpen met het nemen van de eerste stappen zodat je gelijk op het juiste pad zit. Volg dus een social media training of besteed je social media uit.