Zo word je als ondernemer succesvol!

Als je de doelen van de meeste ondernemers gaat samenvatten, komen die naar mijn mening neer op: veel vrijheid, doen wat je leuk vindt, financieel vrij zijn, gezond zijn en een goede relatie hebben. Iedereen wil wel een of meer van deze doelen bereiken, maar de meesten lukt dit niet. Waarom eigenlijk niet en hoe word je een succesvol ondernemer? Ik wil graag mijn ervaringen en tips met je delen.

Hoe het begon: The Secret

In 2005 zag ik voor het eerst de dvd The Secret en ik had toen nog weinig besef van hoe het werkte. In de jaren daarna heb ik deze dvd nog enkele malen bekeken, maar veel verder dan een wensbord maken kwam ik niet. Eén ding had ik wel opgestoken van de film, namelijk dat positiviteit positiviteit aantrekt en dat alles wat je wil mogelijk is.

The Law of Attraction

Eind 2013 kwam ik de dvd weer eens tegen en besloot ik hem aandachtig te gaan bekijken. Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in de mensen in de film, wat zij allemaal doen en vooral hoe. Ik heb weken doorgebracht met het bekijken van YouTube-filmpjes. Een van de meest inspirerende mensen die ik steeds zag langskomen was Bob Proctor. Hij heeft het in iedere lezing over één magisch boek: Think and Grow Rich van Napoleon Hill.

Dus dat boek ben ik gaan lezen, zowel de Nederlandse als de originele versie. Na dit boek heb ik nog een aantal boeken gelezen en video’s gekeken over The Law of Attraction en ze komen allemaal neer op een zeer simpel gegeven. Zo simpel dat het bij mij even duurde voordat ik het doorhad.


Hoe word je succesvol?

Wist je dat 88% van de mensen geen idee heeft wat hun doel is? Van de 100 mensen zijn er dus 12 die wel weten wat ze willen bereiken en welke kant ze op willen. Bij de overige 88 gaat het daar vaak mis, ze hebben geen doel in hun leven en weten dus niet wat ze willen bereiken. Dit verklaart ook wel waarom 2% van de mensen meer geld verdient dan de andere 98% bij elkaar. Succes is een keuze en het is niet moeilijk te bereiken, je moet alleen weten wat je wil.

Het geheim van succes

Uit alle boeken en video’s die ik heb gelezen en bekeken, heb ik geleerd dat je het geheime recept om te bereiken wat je wilt, kunt samenvatten in de volgende stappen:

  1. Schrijf in detail op wat je wanneer wilt hebben en wat je ervoor terug wilt doen.
  2. Herhaal dit elke dag zo vaak mogelijk
  3. Wees dankbaar voor wat je hebt
  4. Wees altijd en overal positief
  5. Geloof in jezelf
  6. Ga mediteren, neem rust en voel / ervaar hoe het is om het te hebben
  7. Wacht geduldig af
  8. Herhaal stap 2 tot 7 continu
  9. Sta open voor kansen en nieuwe dingen, pak ze, maar vertrouw op je gevoel

Volg deze stappen en je kunt echt alles bereiken. Nieuwe auto’s, zakelijk succes, nieuwe vrienden, kansen, liefde, alles is mogelijk! Denk vooral niet in onmogelijkheden. Het universum ziet geen verschil tussen 10 euro en 10 miljoen, het is puur de waarde die wij eraan hebben gegeven.

Waarom werkt het bij veel mensen niet?

Simpel, er is geen passie en discipline. Om af te vallen weet je dat je niet dat patatje oorlog moet gaan eten, maar toch doen velen het. Als je dingen niet structureel gaat veranderen, zal er weinig gebeuren. Veel ondernemers maken zich zorgen omdat ze geen geld hebben of te weinig opdrachten. Tsja, als je zo blijft denken dan leg je de focus op geen en te weinig, dus wat trek je aan… je raadt het al. Focus op wat je zou doen met al die extra omzet die je straks hebt en je zult merken dat de opdrachten komen binnenstromen.

Boeken die je moet lezen

Ik raad je aan om deze boeken te kopen en te lezen. Alles wat in deze boeken staat leren ze je niet op school, maar is essentieel om succesvol te worden!

Think and Grow Rich (Origineel)
Denk groot word Rijk (NL versie)
The Law of Attraction: The Basics of the Teachings of Abraham
Keys to Success: The 17 Principles of Personal Achievement

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Schroom dan niet om contact met me op te nemen. Ik vertel je graag meer over The Law of Attraction. Een goede vriend Richard van der Linden geeft cursussen over de ‘Wet van aantrekkingskracht‘. Of je kunt de Masterclass: ‘Succes = mindset’ van Michael Pilarczyk volgen. Ook een aanrader!