Deze TikTok statistieken mag je niet missen!

TikTok is onmisbaar geworden voor velen. Wie had ooit gedacht dat een social media app Facebook nog zou kunnen verslaan? Nou ja, wij voorspelden eerder al dat TikTok groter zou worden dan Facebook, maar het was natuurlijk maar een voorspelling. We kunnen nu ook in Nederland echt niet meer om TikTok heen en daarom is het tijd om eens wat interessante TikTok statistieken te delen!

Meer dan een miljard gebruikers

In 2019 wist TikTok al een indrukwekkend aantal gebruikers te bereiken, namelijk 800 miljoen wereldwijd. Het grootste deel van deze gebruikers, ongeveer 60 procent, komt uit China. Hier komt de app ook vandaan. Er werd voorspeld dat in 2020 een gebruikersaantal van meer dan een miljard zou worden bereikt. Door de wereldwijde Corona lockdowns is de groei enkel gestimuleerd. De voorspelling is dan ook juist. Alleen al in Nederland steeg het aantal TikTok gebruikers binnen een klein half jaar met maar liefst 2,5 miljoen gebruikers.

Voornamelijk jong publiek op TikTok

Het grootste deel van de TikTok leden valt in de jongere leeftijdscategorieën. Meer dan een kwart van alle gebruikers valt in de groep van 18 tot 24 jaar. Maar liefst de helft van alle TikTok gebruikers is jonger dan 34 jaar. Wel zien we de groep oudere gebruikers van de social media app stijgen.

Meer dan 1,5 miljard downloads

TikTok is op dit moment beschikbaar in 154 landen wereldwijd. De meeste gebruikers wonen in India. Deze staat dan ook op 1 op de lijst van landen waarin de app het vaakst gebruikt wordt. Hier komen we straks nog even op terug. Toch, in alle landen groeit het aantal gebruikers. Wereldwijd is de TikTok app al meer dan 1,5 miljard keer gedownload.

India, China en Amerika zijn de ‘grootverbruikers’

We noemden het net al even: de lijst van landen waarin de TikTok app het meest wordt gebruikt. Op de eerste plaats vinden we India, waar maar liefst 466 miljoen leden te vinden zijn. Dit is op zich eigenaardig, omdat we het over een Chinese app hebben. China staat op de tweede plek, terwijl je zou verwachten dat deze de eerste plaats in zou nemen. In China zijn er 173 leden te vinden en dat zijn er aanzienlijk minder dan in India. Op de derde plaats vinden we de Verenigde Staten, met 123 miljoen leden.

Het gebruik van TikTok

De gemiddelde gebruiker van de TikTok app besteedt 52 minuten aan de app, per dag. Wanneer we kijken naar het aantal maandelijks actieve gebruikers alleen al uit Amerika, dan zien we dat dit er maar liefst 60 miljoen zijn. Dit terwijl Amerika op de derde plek staat van landen waar de app het meest gebruikt wordt. Van alle TikTok leden in Amerika is ongeveer 60 procent vrouw en 40 procent man. In Nederland liggen de verhoudingen iets anders. Bij ons is 65 procent van alle gebruikers vrouw, en dus 35 procent man.

Meest waardevolle startup

Tot slot kijken we eens naar het bedrijf achter TikTok. We hebben het hier over een bedrijf dat nog gezien mag worden als startup. Het bedrijf werd aan het begin van 2020 al gewaardeerd op $ 75 miljoen. Hiermee mag het zichzelf ’s werelds meest waardevolle startup noemen.

Is TikTok interessant voor bedrijven?

TikTok kan zeker interessant zijn voor bedrijven. Er zijn geen advertenties op TikTok, dus in die zin kun je er als ondernemer niet veel mee, maar je kunt met korte video’s wel een enorm publiek bereiken via TikTok. Het is zeker de moeite van het proberen waard. Blijf je toch liever (ook) actief op andere sociale kanalen en wil je alles weten over het laten groeien van het succes van jouw bedrijf op social media? Volg dan eens een social media training bij ons.