Wat Coca Cola & Pepsi je liever niet vertellen!

Het aantal onderzoeken naar de negatieve gevolgen van teveel suiker voor het lichaam stapelen zich op. Teveel suiker is slecht voor je tanden, vergroot de kans op veel ziektes en de kans op obesitas. Tijd dus om minder suiker te gaan consumeren, maar merken als Coca Cola en Pepsi promoten juist hun dranken. FoodWatch opent de aanval en laat keihard zien wat The Coca Cola Enterprise en PepsiCo liever niet willen dat je ziet.

Cola drinken = happy feeling

Door de uitgekiende marketingstrategie en het sponsoren van sportevenement verschuiven frisdrankfabrikanten de aandacht naar sporten en bewegen. Zal Daphne Schippers na haar 100 meter sprint of Sven Kramer na een rondje schaatsen gelijk een glas cola drinken? Reken er maar niet op. Zij weten als geen ander dat suiker killing is voor hun lichaam. Toch promoten frisdrankfabrikanten het ‘happy feeling’. Cola drinken is leuk, gezellig en geeft je een goed gevoel met je vriend. Wat een onzin!

Campagne van FoodWatch

Tijd om in actie te komen en mensen in Nederland te laten zien wat nu echt dé gevolgen zijn van het drinken van teveel frisdrank. Zo af en toe is natuurlijk niet ongezond, maar mensen kunnen tegenwoordig op bijna iedere straathoek frisdrank kopen. Dit moet stoppen, want iedereen krijgt zo veel te veel suiker binnen. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft als richtlijn 25 gram suiker per dag. In één glas cola zit al 28 gram suiker!

FoodWatch is een campagne gestart over de geheimen van Coca Cola. In onderstaande video van 4 minuten laten we middels ijsberen zien wat het gevolgen zijn van teveel frisdrank drinken. Een schokkende video, maar helaas wel de realiteit.

3Doc: Obesitas

Als je meer wilt weten over hoe de voedingsindustrie samenwerkt met de overheid en hierdoor voor het grootste gezondheidsproblemen zorgt, kijk dan naar de film Fed Up. Deze was laatst op NPO 3 te zien. Het geeft je een eerlijk beeld over hoe de suikerindustrie iedereen in haar macht heeft.

Wat dan wel: Water!

Goed, nu hoor ik je denken: ‘Wat nu?’. Stop of verlaag erg je inname van frisdrank. Ga over op water, thee en koffie. Drink 2 tot 3 liter water per dag.