6 Redenen om meer water te drinken

Twee liter water drinken per dag is voor veel mensen erg lastig. Zeker als je gewicht wilt verliezen is het nodig om je toch wel aan deze standaard te houden, maar meer water drinken is altijd goed. Door minimaal twee liter water per dag te drinken profiteer je van veel voordelen, zowel thuis als op het werk en zowel lichamelijk als geestelijk.

Waarom is meer water drinken belangrijk?

Denk jij nog steeds dat meer water drinken jou niet verder gaat helpen in het dagelijks leven? Onderstaande zes redenen zouden je mening zomaar eens kunnen veranderen.

1. Een hogere concentratie

Tijdens het uitvoeren van taken op het werk worden we steeds vaker afgeleid en de concentratie laat vaak te wensen over. Zet een glas water op je bureau en neem steeds een slok wanneer je merkt dat je concentratie vermindert. Je zal zien dat je direct weer meer gefocust bent.

2. Ga vermoeidheid tegen

We hebben eigenlijk allemaal wel van die zogenaamde ‘inzakmomentjes’ tijdens het werk. Ineens worden de oogleden wat zwaarder en voelen we de energie wegtrekken. De eerste ingeving is om een kop koffie te gaan halen. Het is beter om een glas water te halen. Uitdroging is namelijk een vel voorkomende oorzaak van vermoeidheid.

3. Laat de kater los

Heb je lekker feestgevierd met een paar biertjes erbij, of heb je je thuis even laten gaan in jouw momentje met je fles wijn? Grote kans dat je de volgende morgen opstaat met een flinke kater. Drink een paar glazen water en je voelt je weer fit. Je hoofdpijn is overigens ook direct verdwenen.

4. Reinig je lichaam

Meer water drinken zorgt voor een betere werking van de nieren. De nieren zorgen er weer voor dat afvalstoffen uit het lichaam worden gehaald en worden afgevoerd. Deze afvalstoffen kunnen onze productiviteit en energie ernstig verlagen. Zorg dus voor een goede reiniging met voldoende water, zodat je je de hele dag goed energiek voelt.

5. Verbeter de huidkwaliteit

Water draagt bij aan het verkrijgen en behouden van een mooiere huid. Je huid wordt minder snel oud, ziet er gezonder uit en voelt zacht aan. Kortom, als je altijd genoeg water drinkt, dan straal jij gezondheid uit.

6. Stimuleer je hersenen

Heb je veel om over na te denken, bijvoorbeeld op het werk? Water zorgt ervoor dat je hersenen beter werken en dat je op een heldere manier na kan denken. Water geeft je hersenen dus een boost en hierdoor zet je betere prestaties neer.