Jamie Oliver start #SugarRush campagne tegen suiker

“Suiker is het nieuwe cocaïne” zeg ik al een tijdje. Suiker is namelijk verslavend en omdat we er iedere dag (ongemerkt) zoveel van binnenkrijgen is het bijna de grootste veroorzaker van levensbedreigende ziektes. Wie gezond wil leven en gewicht wil verliezen doet er goed aan om suiker zoveel mogelijk te schrappen uit zijn eetpatroon. Echter zit er in bijna alles wel suiker dus het is ontzettend lastig!

Jamie Oliver’s petitie

In de UK krijgen kinderen op school veel frisdrank en andere suikerhoudende dranken. Jamie Oliver, de bekende TV kok, wil hier een einde aan maken om zo kinderobesitas terug te dringen. Daarnaast zorgt alle suiker voor gaatjes in tanden van de kinderen. Alle behandelingen in ziekenhuizen kosten rond de 9 miljard per jaar. Dus door de oorzaak aan te pakken zal de zorg goedkoper worden en kinderen gezonder.

Social media #SugarRush

De naam van de campagne is #SugarRush. Op Twitter en Facebook delen mensen hun steun voor deze actie. Inwoners van de UK kunnen een online petitie tekenen zodat het parlement het in behandeling moet nemen. Gisteren hebben ze de 100.000 stemmen gehaald!

Onderstaande video plaatste Jamie op vier september als kick-off van zijn campagne.

Jamie Oliver producten

Ben je fan van Jamie Oliver? Door op onderstaande foto te klikken kun je je keuken compleet maken met echte Jamie Oliver producten!

Jamie oliver boeken