ChatGPT 3.5 of ChatGPT 4.0 voor zakelijk gebruik?

Als je gebruik wilt gaan maken van ChatGPT voor zakelijke toepassingen, zoals het genereren van blogs, social media posts of brochure teksten, dan heb je de keuze uit ChatGPT 3.5 en ChatGPT 4.0. Wil je afbeeldingen maken, dan heb je versie 4.0 nodig. Voor tekst kun je wel beide versies van de AI-tool gebruiken. Een belangrijk verschil tussen de twee is dat je ChatGPT 3.5 gratis kunt gebruiken, terwijl je moet betalen voor het gebruik van ChatGPT 4.0. Kun je nu beter kiezen voor ChatGPT 3.5 of voor ChatGPT 4.0 voor je zakelijke toepassingen?

ChatGPT 4.0 is beter voor zakelijk gebruik

Wanneer je als bedrijf content wilt laten creëren door een AI-tool, dan wil je over het algemeen zeker zijn van personalisatie, creativiteit en efficiëntie. Op deze vlakken scoort ChatGPT 4.0 gewoon veel beter dan de gratis versie, 3.5. De teksten die worden gegenereerd met de 4.0 versie zijn nog steeds wel herkenbaar als AI-teksten, maar wel een stuk minder dan de teksten die worden gegenereerd met de 3.5 versie van ChatGPT. Je kunt dus het best gebruik maken van de ChatGPT 4.0 versie. Wij geven je inzicht in de 5 belangrijkste voordelen van ChatGPT 4.0 vergeleken met ChatGPT 3.5.

1. Beter begrip van context

Als je ChatGPT 3.5 al eens hebt gebruikt, dan zal het je misschien ook wel eens zijn overkomen dat de AI-tool soms een beetje de weg kwijt lijkt te zijn. Zeker binnen langere interacties kan de 3.5 versie snel de draad kwijtraken, zeker als het onderwerp ook wat complexer is. Dit zal bij de 4.0 versie van ChatGPT niet snel gebeuren. Deze versie heeft namelijk een beter begrip van complexe vragen en is veel vaardiger op het gebied van context. Hierdoor begrijpt de 4.0 versie jou beter, waardoor de interacties ook meer diepgaand zijn zonder dat de tool vergeet waar het over gaat.

2. Sterk verbeterde taalmodellen

Als bedrijf wil je over het algemeen branche specifieke content laten genereren. Het kan bijvoorbeeld gaan om juridische content, medische content of content met betrekking tot financiële dienstverlening. Het is dan natuurlijk belangrijk dat de AI op de hoogte is van termen en vakjargon die specifiek zijn voor jouw branche. ChatGPT 3.5 is hier niet optimaal in thuis en kan zich moeilijk aanpassen naar een specifieke branche. ChatGPT 4.0 heeft geavanceerde taalmodellen die wél voor specifieke toepassingen kunnen worden getraind.

3. Hogere mate van creativiteit

Teksten die zijn gegenereerd met ChatGPT 3.5 zijn heel herkenbaar. Natuurlijk zijn er een aantal stijlen te onderscheiden. Zo kun je aangeven dat je de lezer wilt aanspreken met ‘jij’ en dat de AI-tool een vlotte schrijfstijl moet aanhouden. Dit kan ChatGPT 3.5, maar elke tekst waarin de lezer met ‘jij’ wordt aangesproken en waarin een vlotte stijl moet worden aangehouden, zijn dezelfde uitspraken terug te vinden. Zo beginnen veel van dat soort teksten met ‘Hey, jij daar!’. De ChatGPT 4.0 versie heeft een aanzienlijk hogere mate van creativiteit, waardoor teksten meer uniek zijn en ook complexer in elkaar kunnen steken als dat nodig is. Nog altijd kun je de content wel herkennen, maar de herkenbaarheid wordt wel steeds kleiner. Je kunt ChatGPT 4.0 teksten bijvoorbeeld herkennen aan het gebruik van woorden die mensen minder snel zullen toepassen. Denk aan ‘cruciaal’, een woord waar ChatGPT 4.0 dol op is.

4. Verbeterde personalisatie en interactie

Gepersonaliseerde interacties zijn veel beter mogelijk met ChatGPT 4.0 dan met ChatGPT 3.5. Dit heeft vooral te maken met het vermogen om gebruikersdata te interpreteren en hier direct op te reageren. Dit vermogen is bij de 4.0 versie gewoon veel beter dan bij de 3.5 versie. Steeds meer bedrijven willen ChatGPT inzetten voor gepersonaliseerde interacties met klanten, zoals via de klantenservice. Alleen de 4.0 versie van ChatGPT is in staat om hierin een hoge kwaliteit te bieden. Voor een voordeel in klantenbinding en klanttevredenheid is het dus ook belangrijk om ChatGPT 4.0 in te zetten voor gepersonaliseerde interacties.

ChatGPT 4.0 biedt meer veiligheid

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn heel belangrijk. Sinds 2018 hebben we te maken met de AVG, ook wel bekend als de privacywetgeving. De privacybescherming is bij ChatGPT 4.0 veel beter dan bij de 3.5 versie. De AI-tool is veiliger en verantwoordelijker op meerdere vlakken. De 4.0 versie werkt met geavanceerde algoritmes die vooroordelen kunnen detecteren en voorkomen, bijvoorbeeld. Hier is ChatGPT 3.5 niet van voorzien. Zeker als je een AI-tool wilt gebruiken in een gevoelige omgeving, dan is het dus belangrijk om gebruik te maken van ChatGPT 4.0. De interacties zijn veiliger en betrouwbaarder.

Leer goed werken met ChatGPT

Voor zakelijk gebruik is ChatGPT 4.0 de beste keuze, maar je kunt natuurlijk ook eerst goed kennismaken met de AI-tool door de gratis versie (3.5) te gebruiken. In beide gevallen is het vooral ook belangrijk om goed te leren werken met de tool, zodat deze AI-tool je de ondersteuning biedt die je zoekt. Wij helpen je hier natuurlijk graag bij, bijvoorbeeld middels onze ChatGPT training. Meld je direct aan!