Gepersonaliseerde video’s: waar moet je op letten?

Persoonlijke video

Gepersonaliseerde video’s zijn uniek in de wereld van video inhoud. Alle soorten video inhoud worden gemaakt om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken. De enige uitzondering is de gepersonaliseerde video. Deze is bedoeld voor één persoon of één huishouden. Het publiek is dus zeer beperkt en dat betekent dat de gepersonaliseerde video andere aandacht nodig heeft.

Opvallen met een gepersonaliseerde video

Gepersonaliseerde video’s vragen meer tijd, aandacht en moeite van bedrijven dan de video’s die worden gemaakt voor een groot publiek. Anderzijds worden de gepersonaliseerde video’s door de ontvangers gezien als veel specialer dan de algemene video’s. Hierdoor leggen ze meer kansen bloot. Je kunt je in deze tijd echt nog goed onderscheiden met gepersonaliseerde video’s, want slechts 12 procent van de bedrijven geeft gepersonaliseerde video’s uit.

Wanneer is een gepersonaliseerde video geschikt?

Een gepersonaliseerde video is geschikt voor diverse momenten. Zo kun je een gepersonaliseerde video sturen naar een klant die net een aankoop heeft gedaan of die een goede recensie achter heeft gelaten, maar je kunt er ook eentje sturen naar een klant die een offerte heeft aangevraagd of die zich heeft ingeschreven voor je digitale nieuwsbrief. Bol.com heeft in maart 2020 een mail gestuurd aan alle trouwe klanten en in deze mail werd een animatie getoond met het precieze aantal bestellingen die door de betreffende klant waren geplaatst in het afgelopen jaar. Ook dit is een mooi voorbeeld van personaliseren. Het kost wat meer moeite, maar het levert je ook meer op.

Wat zijn de voorwaarden voor deze video’s?

Echte voorwaarden zijn er eigenlijk niet voor gepersonaliseerde video’s, behalve natuurlijk dat ze echt aan de persoon gericht moeten zijn. Je kunt bijvoorbeeld een video sturen waarin de voornaam van de persoon verwerkt is. Dit is uiteraard slechts een voorbeeld. Het is daarnaast aan te raden om de gepersonaliseerde video niet te lang te maken. Probeer een maximale lengte van 30 seconden aan te houden. Dit is voldoende om er een klant voor het leven voor terug te krijgen.

Is het haalbaar voor grotere bedrijven?

Het spreekt voor zich dat het maken van gepersonaliseerde video’s beter haalbaar is voor kleinere bedrijven. Toch hebben we ook het voorbeeld van Bol.com genoemd en deze mag zich zonder twijfel rekenen tot de grootste online bedrijven van ons land. Het is voor grote bedrijven dus zeker wel mogelijk om gepersonaliseerde video’s en animaties te sturen aan klanten. Uiteindelijk kan het winnen van slechts een paar trouwe klanten per dag al een groot verschil maken.

Hoe zet jij video in voor jouw bedrijf?

Je kunt natuurlijk op veel manieren video inzetten voor je bedrijf. Denk onder meer aan webinars, merkvideo’s en bedrijfsfilmpjes. Gepersonaliseerde video is dan ook slechts een optie van vele mogelijkheden. Hoe zet jij video in voor je bedrijf? Ben jij nog niet bezig met video, maar wil je hier wel op gaan focussen? Dan kunnen wij je verder helpen, bijvoorbeeld met tips, adviezen en ondersteuning. Benieuwd? Neem dan contact met ons op.