Boomerang geïntegreerd in Instagram

Er is een nieuwe Instagram update beschikbaar! Natuurlijk hebben wij de update alvast uitgevoerd om direct te ontdekken wat er nieuw is. Het blijkt toch om een vrij uitgebreide update te gaan waarbij meerdere nieuwe functies te vinden zijn. Opvallend is ook dat Boomerang in de app is geïntegreerd.

Instagram Boomerang in Instagram

Boomerang werd in oktober 2015 voor het eerst gepresenteerd als een compleet nieuwe app van Instagram. Overigens kwam de app in Nederland pas later van de grond. Deze app was dus niet op Instagram zelf te vinden, maar functioneerde geheel zelfstandig. Met de app Boomerang worden korte filmpjes gemaakt die lijken op GIF-bestanden, welke zowel vooruit af kunnen worden gespeeld als achterstevoren. Dit levert vaak veel hilariteit op. Boomerang bleek dan ook een succes en nu wordt het direct in de app gevonden.

Mentions in Instagram Stories

Eerder was het niet mogelijk om andere mensen in je Instagram Stories te betrekken. Met de nieuwe update kan dit wel. Je kunt in de tekst een gebruikersnaam toevoegen, bijvoorbeeld van iemand die in de Instagram Stories te zien is of iemand die eraan heeft meegewerkt. Deze mention kan vervolgens door kijkers worden aangeklikt, zodat zij direct worden doorgelinkt naar het profiel van deze persoon.

Linkjes voor geverifieerde gebruikers van Instagram Stories

Instagram heeft gewone gebruikers en zogenaamde geverifieerde gebruikers. Speciaal voor deze laatste groep is er nu ook de mogelijkheid om gebruik te maken van linkjes in Instagram Stories. Dit is natuurlijk ideaal om een linkje te plaatsen naar een dienst of een product en dus ook erg geschikt voor ondernemers die succes willen opbouwen op het sociale netwerk. Voor alsnog is deze functie echt alleen te gebruiken door geverifieerde Instagrammers.

Nog geen Go Insta! te vinden

Eerder al hebben wij je wat nieuws weggegeven over Go Insta!, de nieuwe functie van Instagram waarbij je live kan gaan. Deze functie is in deze nieuwe update nog niet te vinden, maar Instagram heeft inmiddels wel bevestigd dat de functie eraan zit te komen. Nog even geduld dus wat dat betreft.

Probeer de nieuwe functies zelf

De update van Instagram, met de integratie van Boomerang en de andere interessante functies, is inmiddels al te downloaden. Je kunt het dus nu al zelf uitproberen. Natuurlijk nemen wij de nieuwtjes ook weer mee in onze Instagram training, waarvoor je uiteraard van harte welkom bent.