App van de Week: Forest

We hebben weer een leuke nieuwe App van de Week voor je! Deze week is de app Forest het geworden. Waarom? Omdat het een handige app is om je te helpen focussen en productiever te worden, maar ook omdat het een leuke app is met een speels karakter. Hierdoor blijf je zeker gemotiveerd om ermee te blijven werken.

Op basis van de Pomodoro-techniek

De app Forest werd ontwikkeld op basis van de Pomodoro-techniek. Deze techniek werd al in de jaren tachtig ontwikkeld door Francesco Cirillo. De techniek heeft alles te maken met een tomaat en 25 minuten tijd. Dit klinkt eenvoudig, en dat is het ook, maar uiteindelijk levert het je een concentratie op die urenlang aanhoudt. Dit is dan ook het doel van de app Forest: jou meer focus geven, zodat je urenlang zeer geconcentreerd aan de slag blijft met je taken.

Bomen laten groeien met de app Forest

De app Forest maakt geen gebruik van een tomaat, maar van bomen. Wel zien we de 25 minuten van de bekende techniek terug in de app. Dit is de timer. Deze wordt gestart op het moment dat je een klein zaadje geplant ziet worden op je scherm. Na de vastgestelde periode van 25 minuten zie je een complete boom staan. Betekent dit dat je gewoon na 25 minuten eens een kijkje kunt nemen bij je boom? Nee, want dan zou het niet werken. Als jij je in de groeitijd van de boom met iets anders bezighoudt op je scherm als waarmee je je bezig zou moeten houden, dan groeit de boom niet meer. Dit betekent dat je gefaald hebt.

Keuze van de Redactie

In de Android Playstore zijn bepaalde apps aangemerkt als Keuze van de Redactie. Dit zijn de beste apps die er te vinden zijn in de store. De Forest app is ook aangemerkt als Keuze van de Redactie en is daarmee een absolute aanrader. Je kunt de app aanpassen aan je behoeften. Zo is het mogelijk om de groeitijd van de boom steeds te verlengen, waardoor je jezelf uitdaagt om langer geconcentreerd bezig te zijn met je taak. Natuurlijk is het de bedoeling dat je uiteindelijk een heel bos – een forest – laat opbloeien door geconcentreerd te werken.

Wat kost de Forest app?

De app Forest is op iOS te downloaden voor een vaste prijs van € 1,99. Voor Android en Chrome extensie is de app gratis, maar er zijn wel in-app aankopen mogelijk. Er is ook een betaalde versie van Forest, maar deze biedt niet veel extra’s. Het enige dat je voor je betaling terugkrijgt is een ruimere keuze aan boomsoorten. Daarmee raden we je de gratis / basis versie aan. De app is al meer dan 1 miljoen keren gedownload uit de Android Playstore en wordt gewaardeerd met een 4,3 uit 5.