Tekst-beeld-AI Midjourney: wat zijn de voordelen?

Midjourney is een zogenaamde tekst-beeld-AI die enkele jaren geleden al als gesloten bèta is ontwikkeld. Op dit moment volgen de ontwikkelingen op het gebied van AI-tools elkaar snel op. Zo komen er steeds meer mogelijkheden bij om inhoud te genereren met behulp van AI-tools. Midjourney werd in de zomer van 2022 omgezet naar een open bèta, waardoor deze tool nu voor iedereen toegankelijk is.

Wanneer je afbeeldingen wilt genereren met behulp van AI, dan is Midjourney hier een uitstekende tool voor! Volg onze AI training voor marketeers om alles te leren over deze tool!

Prompt: Rustic and traditional bread roll on a plate in a restaurant, photo taken from 2 meter distance –ar 16:9 –v 5 –s 250

Ontdek de voordelen van Midjourney

De tekst-beeld-AI Midjourney mag zich rekenen tot de eerste AI-tools voor contentgeneratie die daadwerkelijk winstgevend was. Zeker op dit moment, waarop we in sneltreinvaart te maken krijgen met AI-oplossingen, neemt de populariteit van Midjourney sterk toe voor het genereren van realistisch beeldmateriaal. Wat zijn nu precies de voordelen van het werken met Midjourney voor het verkrijgen van beeldmateriaal? Wij geven je graag inzicht in de 5 voordelen van Midjourney.

1. Hoge kwaliteit beeldmateriaal

Of het nu gaat om het posten van een afbeelding op social media of het toevoegen van beeldmateriaal aan een zakelijk blog; een optimale kwaliteit is altijd belangrijk. Midjourney biedt je afbeeldingen met resoluties tot wel 1.792 x 1.024 pixels en zorgt ervoor dat de beelden tot in het detail scherp zijn. De afbeeldingen zijn gedefinieerd, realistisch en optimaal gestructureerd.

2. Je kunt Midjourney risicoloos testen

We kunnen er eerlijk over zijn. Veel mensen twijfelen nog over het gebruik van AI-tools en de waarde ervan. Daarnaast is het ook zo dat AI-oplossingen voor sommige mensen vooral raadselachtig of zelfs beangstigend zijn. Het is daarom prettig als je kosteloos kunt uitproberen of een AI-tool voor contentgeneratie iets voor jou is. Dit kan met Midjourney. Je kunt de opties gratis testen om te kunnen bepalen of de AI-tool iets voor jou is, voordat je een betaald abonnement afsluit. De gratis versie (niet altijd beschikbaar) biedt een beperkt aantal creaties van afbeeldingen. Kies je uiteindelijk voor een betaald Midjourney abonnement? Dan kun je rekenen op grotere beeldvormingsmogelijkheden, meer functies en een snellere verwerking.

3. Eenvoudige werking middels Discord

Discord is een chatplatform dat bekend staat om de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Midjourney werd via dit chatplatform en biedt daarmee dezelfde gebruiksvriendelijkheid. Dit betekent dat je geen technische kennis of optimale kennis van AI nodig hebt om er goed gebruik van te kunnen maken. Je kunt gemakkelijk met de AI-bot communiceren zonder dat je bekend moet zijn met codes en dergelijken.

4. Hoge mate van controle

Er zijn natuurlijk meerdere AI-tools die je kunt gebruiken voor het genereren van afbeeldingen. Toch, bij het grootste deel van deze toepassingen heb je zelf nauwelijks controle, of gewoon helemaal niet. Bij Midjourney heb je wel een zekere mate van controle. Je kunt bijvoorbeeld de beeldcreaties verfijnen door gebruik te maken van de parameters die de AI-tool je biedt. Hiermee heb je meer controle over het eindresultaat, waardoor het resultaat ook gewoon beter passend is aan jouw doeleinde.

5. Steeds meer mogelijkheden met Midjourney

De AI-mogelijkheden breiden zich momenteel sterk uit en Midjourney blijft hierin niet achter. Er wordt voortdurend gewerkt aan het optimaliseren van de opties. Je kunt rekenen op regelmatige updates die nieuwe functionaliteiten toevoegen. Daarnaast kun je ook deelnemen aan de actieve community, waar je onder meer om hulp en advies kunt vragen, en waar je jouw unieke creaties met anderen kunt delen.

Wil jij goed leren werken met Midjourney?

Midjourney biedt nu al eindeloos veel mogelijkheden en deze mogelijkheden worden in een rap tempo verder uitgebreid. Je kunt met uit programma zeker de voordelen halen voor je bedrijf, maar dan is het wel belangrijk dat je precies weet hoe je er op de beste manier mee omgaat. Wil jij het maximale uit Midjourney halen? Volg dan onze training en ga er direct mee aan de slag!