8 Tips zodat je wél blijft sporten

Drie weken geleden namen we ons nog voor om meer te gaan bewegen. Helaas hebben veel mensen  de goede voornemens allang weer in de prullenbak gegooid, in de meeste gevallen ‘omdat het toch weinig zin heeft’. Onzin! Het resultaat laat enkel even op zich wachten.

Geef niet op!

Je hoeft je goede voornemen niet voor de rest van het jaar in de prullenbak te laten liggen. Haal het er weer uit en begin opnieuw. Met deze 8 tips ga jij zeker in beweging blijven!

1. Waarom wil je sporten?

Bedenk je waarom je eigenlijk wilt sporten. Waarom is het nu zo goed voor jou? Schrijf dit op en hang het blaadje op een plek waar je elke dag wel een paar keer voorbij komt. Zo blijf je eraan herinnerd worden waar je het voor doet.

2. Houd regelmaat

Als je van jezelf weet dat het je in het begin niet makkelijk af zal gaan, ga dan om de dag sporten. Dit komt neer op drie maal per week. Wanneer je hier eenmaal aan gewend bent, en jij je goed kan houden aan dit ritme, dan kun je er een dag aan toevoegen. Zo kom je vanzelf op vijf keer per week.

3. Doe het voor jezelf!

Jij wilt resultaat behalen voor jou, en voor niemand anders. Als jij samen met iemand naar de sportschool zou gaan, of samen zou gaan hardlopen, stop er dan niet mee omdat de ander zo vaak afbelt. Je doet het voor jou, niet voor de persoon die het af laat weten.

4. Laat het je levenspartner weten

Je levenspartner is er om je te steunen, ook als het om sporten gaat. Als je partner weet waar jij het voor doet, zal deze je er ook aan herinneren als je het zelf even af laat weten.

5. Let op je voeding

Probeer vet voedsel zoveel mogelijk te laten staan. Als je gezond eet, dan voel je je veel energieker en zal je ook meer zin hebben om te sporten. Daarnaast is het idee van ‘goed bezig zijn’ ook een goede stimulans om door te gaan.

6. Stel kleine doelen

Wil je uiteindelijk tien kilo verliezen? Denk dan niet aan die tien kilo. Werk eerst toe naar twee kilo afvallen, dan naar vijf. Kleine stapjes zijn makkelijker haalbaar.

7. Hou het leuk voor jezelf

Kies voor een sport die je leuk vindt. Dit hoeft niet de sport te zijn waar je ook het snelst resultaat mee kan verkrijgen. Een sport die je leuk vindt kan je veel makkelijker volhouden, en dus zal je het resultaat ook eerder behalen.

8. Maak het mogelijk

Stel jezelf doelen die realistisch zijn. Als iets niet mogelijk is, dan zal je het ook echt niet halen. Gun jezelf liever teveel dan te weinig tijd, want teleurstellingen zorgen ervoor dat je stopt.

Social media inzetten

Geen tijd is geen excuus. Je kan in minder tijd veel meer met social media doen. Wil jij weten hoe? Volg dan bijvoorbeeld eens een Facebook training!